Οι συναντήσεις του Κάμερον

Οι συναντήσεις του Κάμερον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέβιντ Κάμερον, αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, να συναντηθεί με τους ηγέτες της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κάμερον, τον Ιανουάριο εξόργισε τους ευρωπαίους συμμάχους όταν δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της ένταξης της Βρετανίας στην ΕΕ και ότι θα ζητήσει από τους πολίτες, μέσω δημοψηφίσματος, να ταχθούν υπέρ ή κατά της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τη Δευτέρα ο Κάμερον θα μεταβεί στη Μαδρίτη, όπου θα συναντηθεί με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, ενώ την ίδια μέρα θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Την Παρασκευή θα μεταβεί στη Γερμανία για συνομιλίες με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Κάμερον θα υποστηρίξει ότι η κρίση στην ευρωζώνη σημαίνει πως είναι αναπόφευκτο να γίνουν σημαντικές αλλαγές στην ΕΕ. «Μπορούμε να έχουμε μια ευέλικτη Ευρώπη όπου δεν χρειάζεται όλοι να κάνουμε τα ίδια πράγματα, με τον ίδιο τρόπο, την ίδια στιγμή», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Κάμερον πρόκειται να ασκήσει πιέσεις προς την κατεύθυνση ότι κάθε χώρα της ΕΕ έχει διαφορετικούς ρόλους. Σκοπεύει, επίσης, να επισημάνει το γεγονός δεν έχουν υπογράψει όλα τα μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, συμφωνία για ένταξή τους στην ευρωζώνη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ