Οι στιγμές αγωνίας του Ολάντ όταν ενημερώθηκε για τις επιθέσεις

Η Wall Street Journal ρίχνει φως στις στιγμές αγωνίας που εκτυλίχθηκαν στο Stade de France την ώρα της φιλικής αναμέτρησης ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Όπως αναφέρει η WSJ, λίγα λεπτά μετά το ξέσπασμα των πρώτων επιθέσεων, ο Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν στις εξέδρες του γηπέδου, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας και παρακολουθούσε το παιχνίδι, ενημερώθηκε αρχικά για τις εκρήξεις, οι οποίες σημειώθηκαν έξω από το στάδιο.

Αμέσως, είχε μία μίνι σύσκεψη στο τηλέφωνο με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρτν Καζνέβ καθώς και τον πρόεδρο της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Νοέλ λε Γκρέτ, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα διακοπεί η όχι ο αγώνας. Ο Φρανσουά Ολάντ, αποφάσισε ο αγώνας να συνεχιστεί κανονικά.

Ο Γάλλος πρόεδρος εκτίμησε ότι ήταν πολύ επικίνδυνο να φύγουν οι περίπου 80.000 θεατές από το γήπεδο έξω από το οποίο μπορεί να βρίσκονταν περισσότεροι ένοπλοι τρομοκρατές καθώς, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην WSJ εκπρόσωπος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, «οι χώροι γύρω από το στάδιο δεν ήταν ασφαλείς». Μάλιστα, οι έξοδοι έκλεισαν και απαγορεύτηκε στους οπαδούς να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Διαβάστε επίσης:

Εικόνα σοκ – Βόμβες με μηνύματα εκδίκησης για το Παρίσι

Αυτός φέρεται να είναι ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι

Κάμερον: Αποτρέψαμε 7 επιθέσεις το τελευταίο εξάμηνο

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ