Οι προκλητικές θέσεις του Κιλιτσντάρογλου για τα ελληνοτουρκικά: «Τα νησιά είναι υπό κατοχή»

Πλειοδοτεί στις ρητορικές προκλήσεις για τα ελληνουρκικά ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος βρίσκεται απέναντι από τον Ερντογάν στην εκλογική αναμέτρηση της 14ης Μαΐου.

Τουρκία: Νίκη Κιλιτσντάρογλου από τον πρώτο γύρο δείχνει νέα δημοσκόπηση

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, πριν από λίγους μήνες ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι «τα νησιά είναι υπό κατοχή».

«Εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς που λένε “έρχομαι, θα έρθω, θα έρθω ξημερώματα”. Τι έκανε όμως ο Ετζεβίτ; Ο στρατός πήγε και έκανε την απόβαση, ως πρωθυπουργός πήγε στο γραφείο του και ανακοίνωσε “ο στρατός μας τώρα είναι στην Κύπρο” και τελείωσε. Τελείωσε» είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου αντίπαλος του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές
«Εκείνα τα νησιά είναι υπό κατοχή. Γίνεται η κατάληψή τους, το είπα συνέχεια όλα αυτά γίνονται ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάνης. Όλα αυτά τα νησιά. Δεν είπαν τίποτα. Τώρα όμως που η οικονομία είναι χάλια, ο κόσμος είναι εξαθλιωμένος. Λέει συνέχεια “θα έρθω μια νύχτα”, “θα έρθω ξημερώματα”. Τι θέλεις δηλαδή να σου στείλουν πρόσκληση “παρακαλώ ελάτε”. Aν έχεις θάρρος, αν έχεις δύναμη, πηγαίνεις!» έλεγε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ