Οι οδηγοί βυτιοφόρων της Πορτογαλίας ανέστειλαν την απεργία τους

Τέλος στην απεργία τους, που είχε προκαλέσει ελλείψεις στην τροφοδοσία σε καύσιμα σε όλη τη χώρα, έθεσαν χθες οι οδηγοί βυτιοφόρων στην Πορτογαλία, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο τους.

«Δεδομένου όλων των συνθηκών που δημιουργήθηκαν πλέον για τις διαπραγματεύσεις, αποφασίσαμε να θέσουμε τέλος στις κινητοποιήσεις», ανακοίνωσε στους δημοσιογρα΄φους ο Πέντρου Ναντάλ Ενρίκες, εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Μεταφορέρων Επικίνδυνων Υλικών (SNMMP).

«Την Τρίτη έχει προγραμματισθεί συνάντηση και δεν αποκλείεται η πιθανότητα για νέες απεργίες, εάν η ένωση των ιδιοκτητών (ANTRAM) υιοθετήσει μία άκαμπτη στάση», πρόσθεσε και ο πρόεδρος του συνδικάτου των οδηγών Φρανσίσκου Σάου Μπέντου.

Οι οδηγοί διεκδικούν αυξήσεις μισθών για τα επόμενα χρόνια και την ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα και ανθυγιεινά, λόγω των κινδύνων στους οποίους βρίσκονται εκτεθειμένοι.

Το δεύτερο συνδικάτο που είχε κηρύξει την απεργία, η Ανεξάρτητη Ένωση Μεταφορέων Προϊόντων (SIMM) είχε αναστείλει την απεργία την Παρασκευή, προκειμένου να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με την ANTRAM.

Από την απεργία είχαν δημιουργηθεί μεγάλες ελλείψεις, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να επιτάξει ορισμένους από τους οδηγούς για να εξασφαλισθεί η ελάχιστη εξυπηρέτηση από την πρώτη ημέρα της απεργίας, την περασμένη Δευτέρα. Επίσης, στρατολόγησε περίπου 500 αστυνομικούς, χωροφύλακες και στρατιώτες για να αντικαταστήσουν οδηγούς σε βυτιοφόρα για την τροφοδοσία των αεροδρομίων, λιμανιών, υπηρεσιών πρώτης βοήθειας, των μέσων μεταφοράς και των πρατηρίων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ