Οι μαρτυρίες «καίνε» τον Πιστόριους

Οι μαρτυρίες «καίνε» τον Πιστόριους

 

Παράνομα πυρομαχικά, σύριγγες και αναβολικά είναι μερικά από τα ευρήματα που βρήκε η αστυνομία στο σπίτι του παρολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται πλέον για φόνο εκ προμελέτης της συντρόφου του. Παράλληλα σημαντικές πληροφορίες έδωσαν στην αστυνομία μάρτυρες, οι οποίοι ανέφεραν πως άκουγαν ασταμάτητες φωνές αλλά και καυγάδες πριν ακόμα προηγηθούν οι πυροβολισμοί. 

Η Εισαγγελία αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του Πιστόριους ότι πυροβόλησε την σύντροφό του νομίζοντας ότι ήταν διαρρήκτης, λέγοντας ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο και ο Νοτιοαφρικανός θρύλος του αθλητισμού πυροβόλησε την Ρίβα Στέενκαμπ πίσω από μία κλειδωμένη πόρτα.

 

Ο ερευνητής δήλωσε πως ο Όσκαρ Πιστόριους είχε ήδη συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2009 επειδή είχε επιτεθεί σε κάποιο πρόσωπο μέσα στο σπίτι του. Πέρασε τη νύχτα εκείνη στις φυλακές κατηγορούμενος για άσκηση βίας εναντίον νεαρής γυναίκας, αλλά η εισαγγελία τότε είχε σταματήσει την δίωξη.

Τι έδειξε η νεκροψία της «άτυχης» Ρίβα Στέενκαμπ

Ο ιατροδικαστής έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία από τα ευρήματα που βρέθηκαν στο σώμα της άτυχης κοπέλας, η οποία κηδεύτηκε στην πατρίδα της, στο Πόρτ Ελίζαμπεθ, την ώρα που ο αθλητής βρισκόταν στο δικαστήριο και εξιστορούσε μπροστά στο ακροατήριο τι ακριβώς συνέβη μέσα στο σπίτι του, τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την νεκροψία στη σορό της Ρίβα Στέενκαμπ δεν βρέθηκε κανένα ίχνος σωματικής βίας, ενώ ο θάνατος του όμορφου μοντέλου προήλθε από το όπλο του Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος πυροβόλησε τέσσερις φορές, στην πόρτα της τουαλέτας μέσα από την οποία βρισκόταν το όμορφο μοντέλο. «Το πτώμα της Ρίβα δεν έφερε κανένα ίχνος αμυντικού τραύματος κανένα ίχνος επίθεσης και κανένα ίχνος ότι αμύνθηκε εναντίον μιας επίθεσης» δήλωσε ο δικηγόρος Μπάρι Ρου. Η Ρίβα Στέενκαμπ φορούσε λευκό σορτς και μαύρο μπλουζάκι και ήταν καλυμμένη με πετσέτες τη στιγμή που έφτασαν οι πρώτες βοήθειες.

Τα ευρήματα στο σπίτι του αθλητή

Η νοτιοαφρικανική αστυνομία βρήκε στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού του χρυσού παρολυμπιονίκη, δύο κουτιά τεστοστερόνης και σύριγγες. Υπενθυμίζεται ότι η τεστοστερόνη είναι ένα αναβολικό, η χρήση του οποίου απαγορεύεται από τους αθλητές.

Ο συνήγορος του Πιστόριους υποστήριξε πως τα κουτιά με τεστοστερόνη που η αστυνομία ανακοίνωσε πως βρήκε, μαζί με σύριγγες, στο υπνοδωμάτιο του Πιστόριους, περιέχουν στην πραγματικότητα ένα φάρμακο που βασίζεται σε φυτά και ο αθλητής έχει δικαίωμα να το χρησιμοποιεί, καθώς το είχε χρησιμοποιήσει και παλαιότερα.

Ο Κρεγκ Σπενς, εκπρόσωπος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής δήλωσε πως ο Πιστόριους είχε υποβληθεί σε δύο ελέγχους αντιντόπινγκ στη διάρκεια των Παραολυμπιακών του Λονδίνου το 2012 και πως τα δύο τεστ αποδείχθηκαν αρνητικά.

Παράλληλα, ο ερευνητής ανακοίνωσε πως ο κατηγορούμενος θα διωχθεί, επίσης, για παράνομη κατοχή πυρομαχικών, καθώς μεταξύ άλλων στο σπίτι του βρέθηκε κουτί με σφαίρες των 38, ενώ ο Πιστόριους δεν διαθέτει άδεια κατοχής τέτοιων σφαιρών. O αθλητής είχε στην κατοχή του, για προστασία, όπλο εννέα χιλιοστών καθώς, όπως υποστήριξε παλαιότερα είχε «πέσει» θύμα επίθεσης μέσα στο σπίτι του. Παράλληλα, ο Πιστόριους είχε υποβάλλει αίτηση στο κεντρικό μητρώο πυροβόλων όπλων ως συλλέκτης όπλων.

Το χρονικό του φόνου σύμφωνα με την εισαγγελία

Ο Όσκαρ Πιστόριους είχε ισχυριστεί ότι η βραδιά είχε εξελιχθεί καλά και πως το ζευγάρι είχε κοιμηθεί μετά τις 22:00. Ο αθλητής υποστήριζε πως δεν ξύπνησε παρά λίγο πριν από το επεισόδιο και πυροβόλησε την πόρτα της τουαλέτας, επειδή φοβόταν πως είχε εισβάλει ένας κλέφτης και νόμιζε πως η φίλη του ήταν ακόμη στο κρεβάτι.

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι το θύμα ήταν ντυμένο τη στιγμή των πυροβολισμών, ενώ υποστήριξε ότι ο Πιστόριους άνοιξε εσκεμμένα πυρ προς τη λεκάνη της τουαλέτας από μια απόσταση 1,5 μέτρου, πυροβολώντας κατ’ ευθείαν προς την τουαλέτα, προς την κατεύθυνση της λεκάνης, μην αφήνοντας περιθώριο στην κοπέλα να αντιδράσει.

«Όταν ανοίγετε την πόρτα, η λεκάνη της τουαλέτας βρίσκεται στα αριστερά σας. Πρέπει συνεπώς να γυρίσετε λίγο και να πυροβολήσετε με γωνία για να χτυπήσετε τη λεκάνη», διευκρίνισε ο ερευνητής Χίλτον Μπόθα.

Ο ερευνητής εξήγησε πως έφθασε στις 4:15 το πρωί της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, όταν η Ρίβα Στέενκαμπ ήταν ήδη νεκρή, πράγμα που συμφωνεί με την εκδοχή του Πιστόριους, ο οποίος είπε ότι η γυναίκα πέθανε στην αγκαλιά του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θύμα είχε χτυπηθεί από τρεις σφαίρες: στο δεξιό μέρος του κεφαλιού πάνω από το αυτί, στο δεξιό αγκώνα και στον δεξιό γοφό. Η αστυνομία βρήκε δύο κινητά τηλέφωνα στο μπάνιο, αλλά δεν είχαν χρησιμοποιηθεί κατά τις πρώτες πρωινές ώρες που διαπράχθηκε το έγκλημα, πρόσθεσε ο ερευνητής.

Η ακροαματική διαδικασία, η οποία αναβλήθηκε για σήμερα ενδέχεται να κρατήσει μέχρι την Παρασκευή, ενώ η υπεράσπιση του χρυσού Ολυμπιονίκη υποστηρίζει πως πρόκειται για δυστύχημα και ζητεί την αποφυλάκιση του Πιστόριους με εγγύηση. 

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ