Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τα επεισόδια στο κοινοβούλιο της Βενεζουέλας

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τα επεισόδια στο κοινοβούλιο της Βενεζουέλας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν εντός του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, ανάμεσα σε βουλευτές της κυβέρνησης και συναδέλφους της αντιπολίτευσης, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τη δέσμευσή τους να συνεργαστούν με το νέο πρόεδρο της χώρας, Νίκολα Μαδούρο, του οποίου η εκλογή αμφισβητείται από την αντιπολίτευση.

Βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, ήρθαν στα χέρια μετά την υπερψήφιση από την πλευρά της πλειοψηφίας, ενός κανονισμού με τον οποίο απαγορεύεται στους βουλευτές της μειοψηφίας, να μιλούν στο βήμα της Εθνοσυνέλευσης, ως αντίποινα για την άρνησή τους αναγνωρίσουν τη νίκη του Νίκολα Μαδούρο στις πρόσφατες εκλογές.

«Η βία δεν έχει καμία θέση στο αντιπροσωπευτικό δημοκρατικό σύστημα. Καλούμε όλα τις πλευρές να απόσχουν από πράξεις ή συμπεριφορές που οδηγούν σε σωματικές αντιπαραθέσεις », δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Πάτρικ Βέντρελ.

Ο κ. Βέντρελ δεν ανέφερε εάν η χώρα του «αναγνωρίζει» επίσημα την εκλογή του Μαδούρο, αλλά διαβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «συνεργάζονται» με την κυβέρνησή της Βενεζουέλας.

Η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένως εκφράσει την ελπίδα να οικοδομήσει μια «παραγωγική» σχέση με τη Βενεζουέλα και διαβεβαίωσε ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά του Καράκας, μετά την εκλογή Μαδούρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ