Οι γόβες της Θάτσερ σε δημοπρασία

Οι γόβες της Θάτσερ σε δημοπρασία

Ήταν η σιδηρά κυρία της πολιτικής. Αμφισβητήθηκε, όσο λίγες πολιτικές προσωπικότητες και στην είδηση του θανάτου της άλλοι έκλαψαν και άλλοι έκαναν πάρτυ. Υπάρχουν, όμως, κι εκείνοι που θελουν κάτι από τη ζωή της Μάργκαρετ Θάτσερ, όπως τις… γόβες της!

Διαβάσαμε: “Έμεινε στη ιστορία ως η σιδηρά κυρία της Βρετανίας και μια από τις πιιο αμφιλεγόμενες γυναίκες πολιτικούς στον κόσμο. Η Μάργκαρετ Θάτσερ, ωστόσο, παρά την έντονη πολιτική της δράση και το σκληρό της προφίλ που έδειχνε με ιδιαίτερη επιτυχία στις δύσκολες διαπραγματεύσεις, διατηρούσε ψήγματα θηλυκότητας, έστω και αν αυτή εκφραζόταν μέσα απο συντηρητικές στιλιστικές επιλογές.

Σχεδόν δύο μήνες μετά το θάνατό της, ο οίκος δημοσπρασιών PFC βγάζει στο σφυρί δύο ζευγάρια παπούτσια της Θάτσερ. Πρόκειται για δύο ζευγάρια γόβες, το ένα με διαμαντένιο λουράκι και το άλλο με διαμαντένιες λεπτομέρειες στο τελείωμα του τακουνιού, οι οποίες κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για εκείνη. Στις σόλες μάλιστα των παπουτσιών, που έχουν ως τιμή εκκίνησης 175 και 117 ευρώ αντίστοιχα, αναγράφεται απο τον κατασκευαστή η φράση “Made especially for Mrs Margaret Thatcher”.

Όπως αναφέρει εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών, μετά το θάνατό της το ενδιαφέρον των συλλεκτών για τα αντικείμενά της έχει αυξηθεί κατακόρυφα”.

 

Πηγή: TA NEA

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ