Οι Γερμανοί προτείνουν

Αποταμίευση, αποταμίευση, αποταμίευση. Αυτή είναι η μόνη «συνταγή» μέχρι στιγμής για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Ωστόσο ακόμα και οι ριζικές περικοπές δεν θα σώσουν τη χώρα, αν η οικονομία της δεν αναπτυχθεί ξανά. Το Spiegel on line παρουσιάζει τους έξι «δυνητικούς» τομείς ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία.

1.Τουρισμός: Ο τουρισμός είναι μακράν ο σημαντικότερος τομέας στην ελληνική οικονομία-που ακόμα και στη διάρκεια της κρίσης, παραμένει σταθερός.

 2. Διατροφή: Η φέτα και το ελαιόλαδο είναι τα πιο δημοφιλή προϊόντα της ελληνικής «βιομηχανίας» τροφίμων. Το ελληνικό ελαιόλαδο είναι το καλύτερο της Ευρώπης επισημαίνουν οι ειδικοί. 3. Μεταφορές: Η Ελλάδα είναι μια ναυτική χώρα. Ο στόλος των ελληνικών δεξαμενόπλοιων είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν αποφέρει σχεδόν τίποτα στην οικονομία της χώρας. Έτσι για να εξοικονομήσουν χρήματα, τα περισσότερα πλοία των ελληνικών ναυτιλιακών εταιριών, ταξιδεύουν κάτω από ξένες σημαίες. 4.Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: «Ήλιος» λέγεται το project που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και με τη βοήθεια των γερμανικών και των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, να γίνει ο προμηθευτής ηλιακής ενέργειας-ηλεκτρικού ρεύματος ολόκληρης της Ευρώπης. 5.Υψηλή τεχνολογία (high tech): Πολλά υποσχόμενοι είναι και διάφοροι τομείς υψηλής τεχνολογίας. «Από υψηλή τεχνολογία η Ελλάδα έχει πολλά να δώσει» επισημαίνει ο Διευθύνων σύμβουλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Knapp και αναφέρει ως παράδειγμα τη βιομηχανία ημιαγωγών. 6.Φαρμακευτική: Η φαρμακευτική βιομηχανία αναδεικνύεται από το Spiegel, ως ένας από τους κυριότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ