Οι Γάλλοι δεν θέλουν τον Σόιμπλε

Το θέμα της πλήρωσης της θέσης του προέδρου του Eurogroup, την οποία διεκδικεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, πρέπει να αντιμετωπιστεί ταυτόχρονα με άλλους διορισμούς, όπως αυτόν στη BERD, επέμεινε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βερολίνο.

Οι προεδρίες που αυτή τη στιγμή “βρίσκονται υπό συζήτηση στους κόλπους της ΕΕ πρέπει να αντιμετωπισθούν με συνολικό τρόπο για να βρεθεί μια ισορροπημένη και δίκαιη λύση προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, δήλωσε ο Καζνέβ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μαζί με τον γερμανό ομόλογό του Μίχαελ Λινκ.

Ο Καζνέβ απάντησε με τη δήλωση αυτή σε ερώτηση για ένα σημερινό άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel, και σύμφωνα με το οποίο ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε ισχυρές επιφυλάξεις για το διορισμό του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως αρχηγού του Eurogroup.

Ο Καζνέβ δήλωσε πως το Παρίσι “έλαβε γνώση της υποψηφιότητας του κ. Σόιμπλε” και υπογράμμισε πως “διεξάγονται συζητήσεις στους κόλπους της ΕΕ για την προεδρία άλλων σημαντικών δομών, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (BERD) ή ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ)”.

Ο Ολάντ θεωρούσε πως αυτή η επιλογή είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή, συνεχίζει το Spiegel, το οποίο υποστηρίζει πως ο Γάλλος πρόεδρος επιθυμεί, σε περίπτωση που ο Σόιμπλε διοριστεί επικεφαλής του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού στην κυβέρνηση της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ.     

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ