«Οι φίλοι μας οι Γερμανοί»

“Οι αξιαγάπητοι Γερμανοί” είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Rundschau, που αναφέρεται σε έρευνα που διενεργήθηκε για τη γερμανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον και αφορά στο κατά πόσο οι Αμερικανοί συμπαθούν τους Γερμανούς.

“Οι Γερμανοί γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στις ΗΠΑ” γράφει η FR και συνεχίζει: “Ωστόσο η δημοτικότητα των Γερμανών είναι σημαντικά υψηλότερη στους άντρες πολίτες της Αμερικής σε σχέση με τις γυναίκες”.

“Αυτό είναι το αποτέλεσμα της έρευνας που δημοσίευσε η γερμανική πρεσβεία στην αμερικανική πρωτεύουσα. Το 55% από τους συνολικά 1.517 ερωτηθέντες έχουν από “εξαιρετική” εώς “καλή” άποψη για τους Γερμανούς” αναφέρει η FR. “Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση σε σύγκριση με την τελευταία σχετική έρευνα που διενεργήθηκε το 2009, και παρόμοια εικόνα για τους Γερμανούς είχε μόλις το 48% των Αμερικανών πολιτών” σημειώνει η εφημερίδα.

“Μυστήριο παραμένει ωστόσο ότι ενώ θετική άποψη για τη Γερμανία, έχει το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό του 68% των αντρών στις ΗΠΑ, ανάλογη άποψη έχει μόλις το 48% των γυναικών” επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ