Υπό τον τίτλο «Ο Kέντερς θέλει περισσότερη ευρωπαϊκή βοήθεια για την Ελλάδα» και σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Ολλανδού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, η ολλανδική εφημερίδα Trouw δημοσιεύει δηλώσεις του στις οποίες επισημαίνει ότι «οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν την Ελλάδα σε ό, τι αφορά την υποδοχή, την ταυτοποίηση αλλά και την μετεγκατάσταση των προσφύγων».
«Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον μιας ιδιαίτερα δύσκολης πρόκλησης» σημειώνει ο επικεφαλής της ολλανδικής διπλωματίας, Μπερτ Κέντερς αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά από την εφαρμογή των νέων κανόνων για την επαναπροώθηση των προσφύγων. «Η αστυνομία χρειάζεται βοήθεια, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε μεταφραστές, διερμηνείς, δικαστές και νομικούς συμβούλους», εξήγησε, προσθέτοντας ότι «μπορεί να παρασχεθεί και με άλλους τρόπους βοήθεια που μπορεί να έχει την μορφή διοικητικής υποστήριξης ή παροχής τροφίμων και λοιπού υλικού».
Καταλήγοντας, το δημοσίευμα υπενθυμίζει πως η Ολλανδία έχει αποστείλει ομάδα 85 ειδικών οι οποίοι βοηθούν στην καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων στην Λέσβο και την Χίο.
Διαβάστε επίσης:
Πήραμε τα μέτρα που δεν πήρε η Ελλάδα δήλωσε ο Πρόεδρος των Σκοπίων – ΒΙΝΤΕΟ
Αλεξανδρούπολη: Πολυοργανική ανεπάρκεια λόγω υποσιτισμού η αιτία θανάτου του 3χρονου αγοριού
Κτηνοτρόφοι: Με δάκρυα στα μάτια ζουν τον εφιάλτη των άδειων στάβλων – «Καταστράφηκαν οι ζωές μας»
Νέο αμερικανικό πλήγμα σε σκάφος που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό – Τέσσερις νεκροί
Αλ Τσαντίρι Νιουζ: «Λύγισε» ο Δημήτρης Λάλος για τον Δημήτρη Ήμελλο – «Τον μνημονεύω, να ‘ναι καλά εκεί που είναι»
ENIKOS NETWORK
Αϋπνία: Το κόλπο που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε απόψε – Είναι απλό και έχει αποτέλεσμα