Οι ειδικές δυνάμεις της Τυνησίας σκότωσαν ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα

Στελέχη των τυνησιακών Ειδικών Δυνάμεων σκότωσαν ένα ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (ΑΚΙΜ) που καταζητούσαν οι αλγερινές Αρχές «από το 1993», καθώς και τον φερόμενο ως νέο ηγέτη του εγχώριου πυρήνα της οργάνωσης, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στο κεντρικό τμήμα της Τυνησίας, ανακοίνωσε το τυνησιακό υπουργείο Εσωτερικών την Κυριακή.

Οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων σκότωσαν τον Μπιλάλ Κόμπι, συνεργάτη του Αμπού Μούσαμπ Άμπντουλ Ουάντουντ, κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, ενώ προσπαθούσε να αναδιοργανώσει τον τυνησιακό βραχίονα της ΑΚΙΜ.

Η φάλαγγα Όκμπα Ιμπ Ναφάα, ο βραχίονας της ΑΚΙΜ στην Τυνησία, έχει ορμητήριο μια οροσειρά κοντά στα σύνορα με την Αλγερία και ο στρατός ενέτεινε τελευταία τις επιχειρήσεις εναντίον του που διεξάγει επί χρόνια. Οι τζιχαντιστές διέπρατταν επιθέσεις εναντίον σημείων ελέγχου και πόλεων της περιοχής.

Κατά το υπουργείο Εσωτερικών, οι τυνησιακές δυνάμεις σκότωσαν επίσης τον Αλγερινό Μπασίρ Μπιν Νέτζι, νέο «ηγέτη της Όκμπα Ιμπν Ναφάα στο όρος Σεμάμα», στην επαρχία Κασερίν.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Χαλίφα Σιμπάνι, εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της Τυνησίας, ο Μπιλάλ Κόμπι «καταζητείτο από τις Αρχές της Αλγερίας από το 1993».Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.