Οι Αυστριακοί δεν γνωρίζουν τον Σουλτς και τον Γιούνκερ

Οι Αυστριακοί δεν γνωρίζουν τον Σουλτς και τον Γιούνκερ  

Μάλλον άγνωστοι στους Αυστριακούς ψηφοφόρους φαίνεται ότι είναι οι δύο κύριοι διεκδικητές του αξιώματος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Μάρτιν Σουλτς και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενόψει των επικείμενων εκλογών της 25ης Μαΐου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως προκύπτει από αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής που δημοσιοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ένα ποσοστό 31% των ερωτηθέντων δεν γνωρίζουν καν τα ονόματα Γιούνκερ και Σουλτς, ενώ τον έναν από τους δύο θα ψήφιζε ένα ποσοστό 32%, με τον Χριστιανοδημοκράτη υποψήφιο να συγκεντρώνει 18% και τον Σοσιαλδημοκράτη μόνον το 14%. Ένα ποσοστό 22% απαντά πως δεν θα ψήφιζε ούτε τον ένα ούτε τον άλλο. Το 15% των ερωτηθέντων δεν εξέφρασε γνώμη.

Όπως επισήμανε κατά την παρουσίαση της δημοσκόπησης ο επικεφαλής της Αυστριακής Εταιρείας Εξωτερικής Πολιτικής, ο Πάουλ Σμιτ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πολλοί πολίτες στην Αυστρία δεν μοιάζουν να γνωρίζουν μέχρι σήμερα ότι το αποτέλεσμα αυτών των Ευρωεκλογών θα είναι καθοριστικό για την πλήρωση της θέσης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από την άλλη πλευρά, ένα 22% των ερωτηθέντων εμφανίζεται στη δημοσκόπηση να έχει ως επιπλέον κίνητρο για την προσέλευσή του στις κάλπες την 25η Μαΐου το γεγονός πως από αυτές θα εξαρτηθεί ποιος θα διαδεχθεί στην θέση του προέδρου τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ