O Βέλγος Πρωθυπουργός: Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη απέναντι στο λαό του – ΒΙΝΤΕΟ

“Το καθήκον του πρωθυπουργού είναι να αναλάβει τις ευθύνες του να κάνει προτάσεις να δεσμευτεί και πιστεύω ότι πραγματικά θα δεσμευτεί απέναντι στους θεσμούς” δήλωσε ο Βέλγος Πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίρα.

Όπως είπε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, δεν έχει συγκεκριμένη πληροφόρηση για τις προτάσεις που θα συζητηθούν, ενώ τόνισε: “Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο ούτε με το μαχαίρι στο λαιμό”.

“Ένας Πρωθυπουργός πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Αν δεν υπάρχει τίποτα πάνω στο τραπέζι, τότε σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι σε θέση να τιμήσει την εντολή του ελληνικού λαού για παραμονή στο ευρώ. Θα πρέπει λοιπόν να αναλάβει αυτή τη βαριά ευθύνη απέναντι στο λαό του πρώτα και απέναντι στους υπόλοιπους”

“Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που υπάρχει μια δυσαρέσκεια, μια κόπωση από πλευράς μια κυβέρνησης που συνεχώς αναβάλει όταν υπάρχει μια κατεπείγουσα κατάσταση και δεν αναλαμβάνονται οι ευθύνες” πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είπε:

“Υπάρχει μια βούληση για να υπάρξει αυτή η ενότητα για διατήρηση στη ζώνη του ευρώ όμως για να υπάρξει συμφωνία πρέπει να υπάρχουν δύο: από τη μια πλευρά οι ιθύνοντες της Ε.Ε. να δηλώσουν την δέσμευσή του και από την άλλη πλευρά η ελληνική κυβέρνηση να προτάξει την ίδια βούληση.Προς το παρόν δεν υπάρχει αυτό”

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ