Ο Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία – Εικόνες από την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ στο Κίεβο

Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο λίγες μέρες πριν από την πρώτη επέτειο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την Washington Post, η επίσκεψη υψηλού κινδύνου, σε μια ουκρανική πρωτεύουσα που απειλείται από πυραυλικές επιθέσεις, σηματοδοτεί τη συνεχιζόμενη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών, του μεγαλύτερου οικονομικού και στρατιωτικού υποστηρικτή της προσπάθειας της Ουκρανίας να απωθήσει Ρώσους εισβολείς από το έδαφός της.

Ο Μπάιντεν εθεάθη έξω από το μοναστήρι του Αγίου Μιχαήλ μαζί με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η ουκρανική πρωτεύουσα βρισκόταν σε αυστηρό lockdown ασφαλείας με την κυκλοφορία των αυτοκινήτων να έχει σταματήσει και ακόμη και οι πεζοί να έχουν αποκλειστεί από ορισμένους δρόμους. Λίγο αργότερα, μια σειρήνα αεροπορικής επιδρομής ήχησε στην πόλη.

Ο Μπάιντεν επέμεινε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία για «όσο χρειαστεί». Η επίσκεψή του έγινε με άκρα μυστικότητα. Ο Μπάιντεν επρόκειτο να αναχωρήσει για μια προαναγγελθείσα επίσκεψη στην Πολωνία από την Ουάσιγκτον το βράδυ της Δευτέρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ