“Ο Τσάβες είναι ακόμα αρχηγός”

“Ο Τσάβες είναι ακόμα αρχηγός”

 

«Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες, που από την περασμένη Δευτέρα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Καράκας, εξακολουθεί να διευθύνει τις υποθέσεις του κράτους», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, διαψεύδοντας τις φήμες που κυκλοφόρησαν στο twitter για την ύπαρξη πολιτικού και στρατιωτικού κενού στη χώρα.

Ο Τσάβες συναντήθηκε την Παρασκευή με τους συνεργάτες του και εξέτασε μαζί τους διάφορες κυβερνητικές υποθέσεις, υπογράμμισε ο δεύτερος τη τάξει στην κυβέρνηση, μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο VTV.

Ο πρόεδρος, που έχει υποβληθεί σε τραχειοτομή και είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί σωληνάκι, το οποίο τον εμποδίζει ακόμη στην ομιλία, «επικοινώνησε μαζί μας με γραπτά μηνύματα και χάραξε τους κυβερνητικούς προσανατολισμούς», πρόσθεσε ο Μαδούρο μετά τη συνάντηση διάρκειας 5μιση ωρών που είχε με τον Τσάβες.

«Μας εξέφρασε την απέραντη χαρά του για την επιστροφή του στο Καράκας», έπειτα από δίμηνη νοσηλεία του στην Κούβα για τη θεραπεία του καρκίνου από τον οποίο έπασχε, ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην αίθουσα αναμονής του στρατιωτικού νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε ο Τσάβες μετά την επιστροφή του.

Την Πέμπτη, η κυβέρνηση είχε δώσει στη δημοσιότητα για πρώτη φορά στα χρονικά της ασθένειας του Τσάβες μία ανησυχητική ανακοίνωση που έθιγε τις αναπνευστικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο 58χρονος πρόεδρος, έπειτα από την τέταρτη επεμβάσεις, στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση καρκινικού όγκου στις 11 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, η ανακοίνωση αυτή για την υγεία του Τσάβες επιβεβαιώνει τη θέση ότι υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο που προλειάνει το έδαφος για τη μεταβίβαση της εξουσίας στον αντιπρόεδρο Μαδούρο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ