Ο Τραμπ για τις κυρώσεις στη Β. Κορέα: Ο κόσμος θέλει ειρήνη όχι θάνατο

«Ο κόσμος θέλει ειρήνη, όχι θάνατο!», ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσω ανάρτησής του στο Twitter ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά τις νέες κυρώσεις που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Βόρεια Κορέα.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε με 15 ψήφους (υπέρ) έναντι 0 κατά νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας. Ο κόσμος θέλει ειρήνη, όχι θάνατο!», έγραψε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Να θυμίσουμε πως νωρίτερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε σήμερα σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος της Βορείου Κορέας, υιοθετώντας ομόφωνα ένα αμερικανικό σχέδιο απόφασης, που στοχοθετεί τις εισαγωγές πετρελαίου και τους Βορειοκορεάτες που εργάζονται στο εξωτερικό.

Πρόκειται για την ένατη σειρά σκληρών κυρώσεων που εγκρίνει ο ΟΗΕ, οι τρεις τελευταίες εκ των οποίων υπερψηφίστηκαν έπειτα από πρωτοβουλία των ΗΠΑ, μετά τις πυραυλικές δοκιμές και μια πυρηνική δοκιμή στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2016, το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει μια πυρηνική δοκιμή, την έκτη κατά σειρά, και πολλές ρίψεις πυραύλων, παρά την απαγόρευση των Ηνωμένων Εθνών

Δείτε την ανάρτησή του Αμερικανού Προέδρου στο Twitter:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ