Ο θηλυκός “Γιάο Μινγκ” είναι 14 ετών και έχει ύψος 2.26 μέτρα – ΦΩΤΟ

Στο πρόσωπο της 14χρονης Ζανγκ Ζιγού οι Κινέζοι βλέπουν την επόμενη σουπερστάρ του μπάσκετ, μετά τον Γιάο Μινγκ. Η 14χρονη έχει ύψος 2.26 μέτρα και με την επιβλητική της παρουσία στον τελικό γυναικών στην κατηγορία U-15 National Basketball League κέρδισε τις εντυπώσεις.

Η Ζανγκ Ζιγού κατάγεται από την ανατολική επαρχία της Κίνας, Σαντόνγκ. Έγινε viral αφού, σύμφωνα με τη South China Morning Post, πέτυχε 42 πόντους, 25 ριμπάουντ και 6 τάπες, κάνοντας πάρτι κάτω από τα καλάθια και βοηθώντας την ομάδα της να κατακτήσει το τρόπαιο σε πρόσφατο τουρνουά νεανίδων που έγινε στην επαρχία Χουμπέι στην κεντρική Κίνα.

Η 14χρονη κατάγεται από αθλητική οικογένεια αφού και οι δύο γονείς της είναι πρώην επαγγελματίες μπασκετμπολίστες. Ο πατέρας της πρώην επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής έχει ύψος 2,13 μ, και η μητέρα της, η Γου Γινγκ, πρώην μέλος της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Κίνας. Η Ζανγκ Ζιγού είχε ύψος 1,60 στην πρώτη δημοτικού και 1,85 στην έκτη, σύμφωνα με τους Τimes. Ήδη στα 14 της είναι ψηλότερη και από τους δύο γονείς της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ