Ο Ρώσος ιδιοκτήτης του Σκορπιού πούλησε οικόπεδο του Τραμπ

Το τελευταίο από τα τρία τεμάχια γης στο Παλμ Βιτς της Φλόριδα, που είχε αγοράσει από τον πρόεδρο Τράμπ έναντι 37,29 εκατομμυρίων δολαρίων, πούλησε την περασμένη εβδομάδα ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης του Σκορπιού, Ντμίτρι Ριμπoλόβλεφ, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Vedomosti επικαλούμενη τη Mansion Global. Τα δύο άλλα τεμάχια είχαν πουληθεί νωρίτερα έναντι 34,4 και 37 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Ριμπολόβλεφ, σύμφωνα με το Forbes, έφθαναν το 2019 στα 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο εκπρόσωπος του Ριμπαλόβλεφ, τον οποίο επικαλείται η ρωσική RBK, επιβεβαίωσε την αγοραπωλησία, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ο Ριμπαλόβλεφ είχε αγοράσει την έκταση που ανήκε στον Ντόναλντ Τραμπ το 2008 αντί 95 εκατομμυρίων δολαρίων, όταν ακόμη ήταν παντρεμένος με τη σύζυγό του Γελένα. Το τμήμα αυτό επρόκειτο να γίνει μόνιμη κατοικία της οικογένειας Ριμπολόβλεφ, όπως δήλωσε γνωστός της οικογενείας στην RBK.

Ωστόσο στο τέλος του έτους η σύζυγός του Γελένα Ριμπαλόβλεβα υπέβαλε αίτηση διαζυγίου και δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία του συζύγου της. Εξαιτίας της εξέλιξης αυτής το κτήμα στο Παλμ Μπιτς παρέμενε αναξιοποίητο για πολλά χρόνια. Μετά την έκδοση του διαζυγίου ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να το πουλήσει. Η έπαυλη που υπήρχε στο κτήμα κατεδαφίστηκε όπως του είχαν συστήσει οι σύμβουλοι του και η όλη έκταση χωρίστηκε σε τρία οικόπεδα. Από την πώληση του, επισημαίνει η RBK, o Ριμπολόβλεφ αποκόμισε επιπλέον 13 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2016 όταν ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη πρόεδρος, η αγορά της έκτασης αυτής από τον Ριμπολόβλεφ είχε γίνει σημείο ιδιαίτερης αναφοράς στα μέσα ενημέρωσης. Για το τρίτο οικόπεδο, που δόθηκε προς πώληση το 2016, δεν βρισκόταν αγοραστής για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διευκρινίζει η Mansion Global. Το 2017 ο γερουσιαστής Ρον Γουάιντεν είχε ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να πραγματοποιηθεί έλεγχος για τη συναλλαγή αυτή μεταξύ Τραμπ και Ριμπαλόβλεφ. Ο Γουάιντεν είχε επιστήσει την προσοχή στο ότι ο Τραμπ έχοντας αγοράσει το τεμάχιο αυτό το 2004 έναντι 42,35 εκατομμυρίων δολαρίων, το πούλησε τέσσερα χρόνια αργότερα στην τιμή των 95 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ