Ο Ρέσλερ “ένιωσε” τον ρατσισμό

Ο Ρέσλερ “ένιωσε” τον ρατσισμό

 

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε το σχόλιο του φιλελεύθερου υπ. Ενσωμάτωσης του κρατιδίου της Έσσης, Γιοργκ Ούβε Χαν, για την καταγωγή του πρόεδρου του FDP, Φίλιπ Ρέσλερ.

Σε συνέντευξή του ο υπουργός διατύπωσε αμφιβολίες για το «εάν η γερμανική κοινωνία είναι έτοιμη να συνεχίσει να αποδέχεται έναν ‘ασιατικής εμφάνισης’ αντικαγκελάριο.

Το σχόλιο της Nürnberger Nachrichten:

«Είναι ύπουλο και φυσικά ρατσιστικό. Μπορεί κανείς να επικρίνει τον άμοιρο επικεφαλής των Φιλελευθέρων γιατί απλά δεν προσφέρει. Γιατί είναι ένας αρχηγός κόμματος ελέω των δανεικών ψήφων των Χριστιανοδημοκρατών και δεν μπορεί να προσδώσει στους Φιλελεύθερους δικό τους προφίλ. Γι’ αυτούς τους λόγους ο Ρέσλερ δέχεται συνεχώς κριτική. Αλλά όχι εξαιτίας της καταγωγής του. Σε αυτό η χώρα βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από ό,τι ο Χαν».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Frankfurter Rundschau:

 

«Ο Χαν κρύβεται πίσω από την ‘κοινωνία’ για να διατυπώσει ενστάσεις έναντι του Φίλιπ Ρέσλερ, τις οποίες έχουν πιθανότατα τμήματα των Φιλελευθέρων αλλά και ο ίδιος ο Χαν. Μια υπενθύμιση: μιλάμε για μια κοινωνία η οποία όπως φαίνεται δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να ηγείται από μια γυναίκα, να εκπροσωπείται στο εξωτερικό από έναν ομοφυλόφιλο υπ. Εξωτερικών και να κυβερνάται από έναν υπ. Οικονομικών που κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι. Μια κοινωνία όπου ο πρόεδρος της Δημοκρατία συζεί με τη σύντροφό του. Το όλο θέμα θα γίνει ακόμη πιο εξοργιστικό εάν φανεί γιατί ο Χαν έβαλε με αυτές τις προκαταλήψεις εναντίον του Ρέσλερ: για μια ίντριγκα εναντίον του προέδρου του κόμματός του ο οποίος πριν από τρεις εβδομάδες κατάφερε με ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα να αποτρέψει την πτώση του. Έπρεπε να είχατε ζητήσει ήδη συγγνώμη κ. Χαν!», καταλήγει το σχόλιο της FR.

 

Ο Γιοργκ Ούβε Χαν:

 

 

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ