Ο Ρέιντ… “έριξε” τη Wall Street

Ο Ρέιντ… “έριξε” τη Wall Street

 

Οι δηλώσεις του Χάρι Ρέιντ για τον «δημοσιονομικό γκρεμό» καταβαράθρωσαν και τους δείκτες στην Wall Street.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε σήμερα το αμερικανικό Χρηματιστήριο, χάνοντας μεγάλο τμήμα από τα κέρδη του κατά την τελευταία ώρα των συναλλαγών, έπειτα από τις δηλώσεις του επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Χάρι Ρέιντ για μικρή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού».

Ο γενικός δείκτης Dow Jones με απώλειες 89,24 μονάδων , κατέγραψε πτώση 0,69% κλείνοντας στις 12.878,13 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq είχε απώλειες 8,99 μονάδων και σημείωσε πτώση 0,30% για να κλείσει στις 2.967,79 μονάδες.

 

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ εξεδήλωσε χθες την απογοήτευση του για τη «μικρή πρόοδο» που έχει επιτευχθεί μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στην προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να αποφευχθεί ο απευκταίος “δημοσιονομικός γκρεμός” στα τέλη του έτους.

Ο Δημοκρατικός Ρέιντ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως έχει γίνει μικρή πρόοδος αφότου συναντήθηκαν οι επικεφαλής των δύο Σωμάτων του Κογκρέσου με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις 16 Νοεμβρίου.

«Συζήτησαν ορισμένα ελάσσονα θέματα σχετικά με τα εισοδήματα, αλλά έχουμε μόνον δύο εβδομάδες για να κάνουμε κάτι. Συνεπώς πρέπει να αφήσουμε πίσω τα ελάσσονα και να αρχίσουμε να συνομιλούμε για τα ειδικά θέματα», δήλωσε ο Ρέιντ.

Παρά τον αποκαρδιωτικό τόνο των δηλώσεων του, ο ίδιος υπογράμμισε πως αισιοδοξεί πως τα μέλη του Κοινοβουλίου θα κατορθώσουν να αποφύγουν την δημοσιονομική “καταβαράθρωση”, που συνίσταται στο μείγμα περικοπών στις δαπάνες και αυξήσεων στους φόρους ύψους 600 δισεκ. δολαρίων, που κινδυνεύει να παρασύρει τη χώρα στην ύφεση.

«Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος και δεν πιστεύω πως οι Ρεπουμπλικανοί θα μας αφήσουν να κατακρημνισθούμε», δήλωσε ο Ρέιντ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ