Ο Πουτζντεμόν πανηγυρίζει τον… “θρίαμβο” των αυτονομιστών

Ο εξόριστος Kαταλανός ηγέτης Κάρλες Πουτζντεμόν χαιρέτισε από τις Βρυξέλλες τη νίκη, όπως είπε χαρακτηριστικά, της αυτονομιστικής παράταξης στις εκλογές της Καταλωνίας, λέγοντας πως πρόκειται για «ένα αποτέλεσμα που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει».

“Ο συντηρητικός Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι έχασε στο δημοψήφισμα που ήθελε ο ίδιος και το γεγονός ότι η αυτονομιστική παράταξη διατηρεί την πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο αποτελεί ράπισμα για αυτόν”, είπε με εμφανή ικανοποίηση ο Πουτζντεμόν μπροστά σε λιγοστούς ακτιβιστές της αυτονομιστικής δεξιάς της Καταλωνίας, της οποίας ηγείται, καθώς και σε φλαμανδούς εθνικιστές που τον υποστηρίζουν.

Παρόλα αυτά, ο Πουτζντεμόν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι πρώτο κόμμα αναδεικνύονται οι Ciudadanos οι οποίοι όχι απλώς τάσσονται κατά της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας, αλλά είναι εκείνοι που είχαν πιέσει τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι να εφαρμόσει απαρέγκλιτα το ισπανικό Σύνταγμα σε περίπτωση απόσχισης της Καταλωνίας. Επίσης, ο Πουτζντεμόν παρουσιάζει ως θρίαμβο την -διαφαινόμενη- ασθενή επικράτηση των αυτονομιστών (70 έδρες) έναντι των υπέρμαχων της ενότητας της Ισπανίας (65 έδρες).

Πηγή πληροφοριών: El Pais, La Vanguardia, El Mundo, El Periodico, ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ