Ο Πούτιν κοίμισε τη ρωσική ελίτ παρά τους υψηλούς τόνους κατά της Δύσης – Το χασμουρητό «πήγε σύννεφο» στη διάρκεια της ομιλίας του

Σχεδόν έναν χρόνο από την ημέρα της εισβολής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εκφώνησε την καθιερωμένη ομιλία προς το ρωσικό έθνος, αλλά μάλλον δεν ενθουσίασε και πολλούς. Κάποιοι πήραν έναν υπνάκο, ενώ άλλοι το… έριξαν στο χασμουρητό.

Στόλτενμπεργκ: Η απάντηση στον Πούτιν και η ανησυχία για την Κίνα

Η ομιλία έγινε παρουσία πολυπληθούς κοινού. Τα μέλη των δύο νομοθετικών Σωμάτων (Άνω και Κάτω Δούμα) και στρατιωτικοί αξιωματούχοι είχαν προσκληθεί να δώσουν το «παρών» στην πολύ σημαντική αυτή ομιλία.

Ο Πούτιν μιλούσε με πάθος, εξαπολύοντας “δηλητήριο” εναντίον της Δύσης, αλλά τίποτα δεν μπορούσε να δώσει πνοή και ζωή στην αφρόκρεμα του Κρεμλίνου, που τον παρακολουθούσε. Η κούραση ήταν εμφανής στα πρόσωπα των αξιωματούχων, μερικοί από τους οποίους δεν μπορούσαν να κρατήσουν το κεφάλι τους από τη νύστα, στη διάρκεια των 115 λεπτών που διήρκησε η ομιλία του αρχηγού του Κρεμλίνου.

Η πρώτη αντίδραση των ΗΠΑ για την ομιλία Πούτιν

Στα στιγμιότυπα από τη ζωντανή κάλυψη της ομιλίας που έκαναν τα ρωσικά κρατικά ΜΜΕ, φάνηκαν πολλά άτομα από το ακροατήριο να μην μπορούν να κρατήσουν ακίνητο το κεφάλι τους, στις καρέκλες όπου κάθονταν. Απτόητος ο Πούτιν εξαπέλυε μύδρους κατά της Δύσης επί μία ώρα και 45 λεπτά, αλλά το κοινό είχε κουραστεί.

Πούτιν: Η Μόσχα αποχωρεί από την συνθήκη «New Start» για τα πυρηνικά

Η εφημερίδα Daily Mail σημειώνει επιπλέον ότι όταν η ομιλία του Πούτιν ολοκληρώθηκε τελικά και ο Ρωσικός εθνικός ύμνος άρχισε να ακούγεται, φάνηκε ότι πολλοί από τους παρευρισκόμενους δεν ήθελαν να τον τραγουδήσουν.

Κοιμούνται καθιστοί

Νύστα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ