Ο Πούτιν «δείχνει» τις ΜΚΟ

Ο Πούτιν «δείχνει» τις ΜΚΟ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε σήμερα από την ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB να δράσει κατά των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) που χρησιμοποιούνται για “καταστροφικούς σκοπούς” απέναντι στην κρατική εξουσία, ώστε να αποφευχθεί στην Ρωσία το σενάριο που οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

“Η ρωσική νομοθεσία συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορούν οι ΜΚΟ να πραγματοποιούν τις δραστηριότητές τους με ελεύθερο και διαφανή τρόπο. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να χρησιμοποιηθούν για καταστροφικούς σκοπούς, όπως συνέβη στην Ουκρανία”, πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την συνάντηση που είχε με επικεφαλής της FSB, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από την ρωσική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, “δομές νεοναζί, εθνικιστών και μαχητών, που έγιναν η κύρια δύναμη κρούσης του αντισυνταγματικού πραξικοπήματος, χρηματοδοτήθηκαν ευρέως από το εξωτερικό μέσω ΜΚΟ” στην Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει κατηγορήσει την Δύση ότι υποστήριξε τις διαδηλώσεις στο Κίεβο οι οποίες ανέτρεψαν τον ρωσόφιλο πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και ότι προσυπέγραψε τις μηχανορραφίες των υπερεθνικιστών εξτρεμιστών στο Κίεβο. Η Δύση έχει απορρίψει αυτές τις κατηγορίες.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ