Ο πιο βρώμικος σταθμός μετρό της Μόσχας

Ο πιο βρώμικος σταθμός μετρό της Μόσχας

Το «βραβείο» του πιο βρώμικου σταθμού του μετρό της Μόσχας απονέμεται στον Kitai Gorod. Η εσωτερική έρευνα που διεξήγαγε το μοσχοβίτικο μετρό έγινε με βάση τον υπολογισμό του όγκου των σκουπιδιών που συλλέγονται καθημερινά από κάθε σταθμό.

Ο Kitai Gorod, που είναι κομβικός σταθμός στο κέντρο της πόλης, μιας και εκεί διασταυρώνονται η πορτοκαλί με τη μοβ γραμμή, ξεπέρασε κατά πολύ σε σκουπίδια τους «αντιπάλους» του, αφού «παράγει» καθημερινά περίπου 57 σακούλες με σκουπίδια, όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Moskovsky Komsomolets» υπάλληλος του μετρό.

Το δεύτερο σκαλί του -κάθε άλλο παρά αστραφτερού βάθρου- μοιράζονται οι σταθμοί VDNKh και Okhotny Ryad, με τα σκουπίδια που συλλέγονται καθημερινά από τις πλατφόρμες και τις κυλιόμενες σκάλες να γεμίζουν 35 σακούλες απορριμμάτων. Κατά πόδας ακολουθούν οι σταθμοί Tretyakovskaya, Mitino και Prazhskaya, των οποίων η ημερήσια παραγωγή σκουπιδιών φτάνει τις 30 σακούλες κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του μετρό, η πορτοκαλί γραμμή αναδείχτηκε η πιο βρώμικη, αφού κατά μήκος της διαδρομής της υπάρχουν οι πολυπληθέστεροι και πιο λερωμένοι σταθμοί, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και αυτοί του Kitai Gorod και του VDNKh.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της μελέτης που δόθηκαν στη δημοσιότητα αναφέρονται μονάχα στους βρώμικους σταθμούς και δεν αποκαλύπτουν τον καθαρότερο, ανάμεσα στους 190 που διαθέτει το μετρό της Μόσχας.

 ΠΗΓΗ: The Moscow Times

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ