Ο Πετρέους “έσπασε” τη σιωπή του

Ο Πετρέους “έσπασε” τη σιωπή του

 

Στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του αφότου παραιτήθηκε από διευθυντής της CIA την περασμένη Παρασκευή με αφορμή τις εξωσυζυγικές σχέσεις του, ο απόστρατος στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους υποστήριξε ότι δεν έδωσε κανένα απόρρητο έγγραφο στην ερωμένη και βιογράφο του, την Πόλα Μπρόντγουελ.

Μιλώντας σε έναν δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου HLN, ο Πετρέους επέμεινε ότι ο λόγος της παραίτησής του ήταν η εξωσυζυγική σχέση και όχι τα ερωτηματικά που προέκυψαν για το ρόλο που διαδραμάτισε η CIA στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης και για το αν υπονομεύτηκε η εθνική ασφάλεια.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Πετρέους, πράκτορες που ερευνούν την υπόθεση δήλωσαν σήμερα, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας τους, ότι δεν έχουν αποκλείσει την πιθανότητα ο πρώην διευθυντής της CIA να παρέδωσε απόρρητο υλικό στην Μπρόντγουελ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε την Τετάρτη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη, μέχρι στιγμής, ότι αποκαλύφθηκαν απόρρητες πληροφορίες εξαιτίας της ανάρμοστης σχέσης του Πετρέους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ