Ο Πάπας στη Μοσούλη – Προσευχήθηκε στην εκκλησία που κατέστρεψαν τζιχαντιστές – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφθασε σήμερα στη Μοσούλη για να προσευχηθεί στην πόλη αυτή του βόρειου Ιράκ που ήταν κάποτε προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους και ο πληθυσμός της έχει τώρα αποδεκατισθεί, ενώ οι Χριστιανοί αριθμούν πλέον εκεί λίγες δεκάδες οικογένειες. Εντύπωση προκάλεσε ότι επέλεξε να μην φορέσει μάσκα, όπως και αρκετοί από τη συνοδεία του. Το γεγονός σχολιάστηκε από διεθνή ΜΜΕ. Αν και οι περισσότεροι από τους πολίτες φορούσαν μάσκες, αρκετοί ήταν αυτοί που δεν τήρησαν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό…

Ο 84χρονος ποντίφικας έφθασε με ελικόπτερο από τη γειτονική Αρμπίλ κατά την τρίτη ημέρα της ιστορικής περιοδείας του στο Ιράκ. Στο βίντεο θα δείτε ότι απελευθέρωσε και ένα λευκό περιστέρι ως σήμα για την ειρήνη.

Το ταξίδι του Φραγκίσκου είναι η πρώτη παπική επίσκεψη στο Ιράκ, όπου κήρυξε τη συνύπαρξη και ζήτησε να τεθεί τέλος στη βία που ασκείται στο όνομα της θρησκείας. Πέντε ιρακινά ελικόπτερα συνόδευσαν τον ποντίφικα στην επίσκεψή του στη Μοσούλη.

Στη συνέχεια ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έφθασε με τεθωρακισμένο αυτοκίνητο στα ερείπια μιας χιλιετούς εκκλησίας στην καρδιά τις Μοσούλης, στην Πλατεία της Εκκλησίας, όπου θα προσευχήθηκε για τα θύματα του πολέμου και μίλησε με τους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο. Ιρακινοί ιερείς υποδέχθηκαν τον Πάπα και σημαίες του Ιράκ και του Βατικανού κυματίζουν στο κέντρο της Μοσούλης.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.