Ο Πάπας σε παρεκκλήσι φυλακής ανηλίκων

Ο πάπας Φραγκίσκος θα τελέσει τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στο παρεκκλήσι φυλακής ανηλίκων... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ο Πάπας σε παρεκκλήσι φυλακής ανηλίκων  

 

Ο πάπας Φραγκίσκος θα τελέσει τη θεία λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, την επόμενη εβδομάδα, στο παρεκκλήσι μίας φυλακής ανηλίκων αντί για το Βατικανό ή σε κάποια εκκλησία της Ρώμης, όπου τελούνταν στο παρελθόν, ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.

Ο Φραγκίσκος θα τελέσει τη λειτουργία στη φυλακή ανηλίκων Casal del Marmo, στα περίχωρα της Ρώμης.

Στη διάρκεια της λειτουργίας, ο πάπας πλένει και φιλά τα πόδια 12 πιστών—μία αναπαράσταση της κίνησης ταπεινότητας του Ιησού προς τους αποστόλους του μετά τον Μυστικό Δείπνο.

Όλοι οι προηγούμενοι ποντίφικες τελούσαν τη θεία λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης είτε στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, είτε στη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη στο Λατεράνο—τον καθεδρικό ναό όπου εδρεύει ο πάπας ως Επίσκοπος της Ρώμης.

Οι εκπρόσωποι του Βατικανού δήλωσαν ότι δεν μπορούν να θυμηθούν κάποια φορά που η λειτουργία να τελέστηκε αλλού.

Ως αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, ο πρώην καρδινάλιος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, τελούσε συχνά τη θεία λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης σε κάποια φυλακή, ή νοσοκομείο, ή οίκο ευγηρίας ή ίδρυμα για απόρους.

Η Μεγάλη Εβδομάδα του φετινού Καθολικού Πάσχα ξεκινά στις 24 Μαρτίου με την Κυριακή των Βαΐων και τελειώνει την Κυριακή του Πάσχα, 31 Μαρτίου.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ 

 

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.