Ο Ουκρανός πρέσβης στον ΟΗΕ κατά της Ρωσίας

Ο Ουκρανός πρέσβης στον ΟΗΕ κατά της Ρωσίας

 

Ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα πρέπει να κάνει συγκεκριμένα βήματα, περιλαμβανομένης της απομάκρυνσης των στρατευμάτων της από τα ουκρανικά σύνορα, προτού το Κίεβο συμφωνήσει στο προσχέδιο του οδικού χάρτη για την αποκλιμάκωση της έντασης.

«Δεν είναι αρκετό να πουν απλώς ότι θα κάνουν κάτι, όπως κάνει η Ρωσική Ομοσπονδία. Έχουμε ήδη ξεπεράσει το στάδιο των δηλώσεων», δήλωσε ο Ουκρανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ στη Γενεύη Γιούριι Κλιμένκο στη διάρκεια ενημέρωσης διπλωματών και δημοσιογράφων.

«Ακούσαμε πολλά λόγια και διαβεβαιώσεις από τη Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά οι πράξεις είναι εντελώς διαφορετικές», πρόσθεσε.

Η Ρωσία έχει δεσμευθεί να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα ουκρανικά σύνορα, σημείωσε ο Κλιμένκο, όμως στην περιοχή εξακολουθεί να παραμένει ο ίδιος αριθμός στρατιωτών και τώρα η Ρωσία σχεδιάζει στρατιωτικά γυμνάσια στη μεθόριο στις 25 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία.

«Θα ήθελα να ενημερωθώ από τον Ρώσο απεσταλμένο, ίσως θα μπορούσε να μοιραστεί μαζί μας τη λογική αυτού. Η λογική είναι να κάνουν οτιδήποτε είναι δυνατό ώστε να διαταράξουν τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία», επεσήμανε ο Κλιμένκο.

Ο Ρώσος διπλωμάτης που ήταν παρών στην ενημέρωση απέρριψε τις κατηγορίες του Κλιμένκο σχετικά με τη ρωσική εμπλοκή στα γεγονότα στην ανατολική Ουκρανία, λέγοντας ότι η Μόσχα προκαλεί τις ουκρανικές αρχές στο Κίεβο και αλλού να παρουσιάσουν αποδείξεις. Εναντίον του πληθυσμού», επεσήμανε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Ο Κλιμένκο δήλωσε ότι λυπάται για τα σχόλια του διπλωμάτη. «Δυστυχώς, σήμερα άκουσα μια ακόμη προσπάθεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας να αντιστρέψει τα πράγματα», είπε.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ