Ο Όλι Ρεν για την Ελλάδα

Ο Όλι Ρεν για την Ελλάδα

Την ανάγκη να σταθεροποιηθεί άμεσα η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, επανέλαβε σήμερα από το Λουξεμβούργο ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Ecofin.

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει άμεσα σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα και όλη η ενέργεια να επικεντρωθεί στην εφαρμογή του προγράμματος, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Όλι Ρεν, προσθέτοντας ότι, όταν η τρόικα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Ιουλίου, στόχος είναι να υπάρξει σύντομα ολοκλήρωση της αξιολόγησης. «Ελπίζω η αξιολόγηση να είναι θετική, κάτι που εξαρτάται από την Ελλάδα, και να διασφαλιστεί η καταβολή της επόμενης δόσης έγκαιρα», ανέφερε ο κ. Ρεν, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό η αξιολόγηση της τρόικας να ολοκληρωθεί εντός του Ιουλίου, ώστε «να αποφευχθεί μια μη αναγκαία χρηματοδοτική καθυστέρηση».

Καταλήγοντας, ο Επίτροπος Οικονομίας απηύθυνε έκκληση για στάση ευθύνης σε όλους τους πολιτικούς ηγέτες και στον ελληνικό λαό, για να διασφαλιστεί η σταθερότητα και «για να επικεντρωθούμε στο πρόγραμμα και όχι στη μικροπολιτική».

 

Πηγή: AMΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ