Ο ΟΗΕ φοβάται τη… βόλτα στη Νέα Υόρκη

Ο ΟΗΕ φοβάται τη… βόλτα στη Νέα Υόρκη

Επικίνδυνο στη δημόσια ασφάλεια κρίθηκε το δρομολόγιο αναψυχής “βρετανικού” λεωφορείου στους δρόμους της Νέας Υόρκης, στο οποίο επέβαιναν 15 πρέσβεις του ΟΗΕ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει ταξιδέψει σε πολλές εμπόλεμες ζώνες, ωστόσο η ιδέα να κάνουν τουρισμό 15 πρέσβεις στους δρόμους της Νέας Υόρκης σε ένα διώροφο, κόκκινο, ανοικτό λεωφορείο, κρίθηκε πολύ επικίνδυνο, δήλωσε ο Βρετανός απεσταλμένος του ΟΗΕ και η τοπική αστυνομία.

Η βρετανική αποστολή του ΟΗΕ χρησιμοποίησε το κόκκινο λεωφορείο –που αποτελεί σήμα κατατεθέν στους δρόμους του Λονδίνου- για να δημοσιοποιήσει το γεγονός ότι η Βρετανία θα αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον μήνα Ιούνιο, καθώς και να προωθήσει τον τουρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η αρχική ιδέα ήταν το λεωφορείο να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο από την οικία μου, στο Συμβούλιο Ασφαλείας, με επιβαίνοντες τους 15 πρέσβεις. Ωστόσο η αστυνομία της Νέας Υόρκης θεώρησε ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε κίνδυνο στη δημόσια ασφάλεια», είπε στους δημοσιογράφους ο Βρετανός πρέσβη του ΟΗΕ, Μαρκ Λάιλ Γκραντ.

Ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, Πολ Μπράουνι, δήλωσε ότι η υπηρεσία πληροφοριών είχε συστήσει ότι «η συγκέντρωση σε ένα όχημα πολλών υψηλών στελεχών θα καθιστούσε το λεωφορείο ευάλωτο σε επιθέσεις».

Ορισμένοι από τους πρέσβεις αποφάσισαν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους με το λεωφορείο στους μποτιλιαρισμένους δρόμους της Νέας Υόρκης, είπε ο Γκραντ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ