Ο Νίμιτς στον ΑΝΤ1 για το δημοψήφισμα στα Σκόπια: Όσοι στέκονται απέναντι δεν δίνουν εναλλακτική λύση – ΒΙΝΤΕΟ

Μήνυμα στους Σκοπιανούς έστειλε ο ειδικός διαμεσολαβητής για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς μέσω του ΑΝΤ1 λέγοντας ότι η κυβέρνηση Ζάεφ έχει και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων καθώς το δημοψήφισμα είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Νίμιτς θεωρεί ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι η καλύτερη λύση για το μέλλον της περιοχής ενώ ασκεί κριτική σε αυτούς που στέκονται απέναντί της, λέγοντας ότι δεν έχουν να προσφέρουν κάποια εναλλακτική βιώσιμη λύση

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, “η αντίδρασή μου είναι ότι πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτούς που ψήφισαν και κυρίως σ αυτούς που ψήφισαν ναι. Είναι θέμα πολιτικής ηγεσίας τώρα να ληφθούν υπόψη τα συμβουλευτικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, να συζητηθεί το θέμα και να διαβιβαστεί στο κοινοβούλιο και πιστεύω αυτό υποδεικνύει η κυβέρνηση”

Όσο για το αν εκείνος περίμενε αυτό το αποτέλεσμα σχολίασε: “Πίστευα ότι υπήρχε υποστήριξη και δεν έκανα καμία εικασία για τα αποτελέσματα”.

Σχετικά με το αν υπάρχει μέλλον ή βγήκαμε σε αδιέξοδο, σημείωσε “η ηγεσία της χώρας πρέπει να πάρει πολύ σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και θεωρώ ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι ο καλύτερος δρόμος προς τα εμπρός για την περιοχή…”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ