Ο Μακρόν, οι συνομιλίες με τον Τραμπ και τα… λουκάνικα

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι οι τηλεφωνικές του συνομιλίες με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και με άλλους παγκόσμιους ηγέτες είναι απλώς σαν τα λουκάνικα: καλύτερα μην εξηγήσεις τι έχουν μέσα.

Ο Γάλλος Πρόεδρος έχει τονίσει επανειλημμένως την πολιτική του να αποφεύγει να κάνει ανεπίσημα σχόλια για τις συνομιλίες του με άλλους παγκόσμιους ηγέτες.

«Όπως συνήθιζε να λέει ο Μπίσμαρκ, αν εξηγήσουμε στον κόσμο πως φτιάχνονται τα λουκάνικα, είναι απίθανο να συνεχίσουν να τα τρώνε. Οπότε μου αρέσει όταν οι άνθρωποι βλέπουν το ολοκληρωμένο γεύμα, αλλά δεν είμαι πεπεισμένος ότι οι περιγραφές για τη συνταγή βοηθούν την παράδοση του γεύματος ή την κατανάλωσή του».

«Μπορεί να πάτε και να ρωτήσετε τον κόσμο που κάνει σχόλια, αλλά εδώ στο Παρίσι δεν σχολιάζουμε πως πήγε, πόσο καυτά, κρύα, ζεστά ή φρικτά είναι τα πράγματα. Απλά προχωρούμε και ενεργούμε», σημείωσε ο Μακρόν.

Πρόσθεσε ότι θα έχει μια «χρήσιμη» και «ειλικρινή» συζήτηση με τον Τραμπ στην επόμενη G7 στον Καναδά στις 7-8 Ιουνίου και στα θέματα που συμφωνούν και σε εκείνα που διαφωνούν.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ