Ο Μαδούρο τα μαζεύει μετά τη διεθνή κατακραυγή: Δεν θα δικάζονται από στρατοδικεία οι διαδηλωτές

Οι αντιφρονούντες διαδηλωτές που συνελήφθησαν φέτος από την αυταρχική κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου Μαδούρο θα δικαστούν στο εξής σε πολιτικά δικαστήρια και όχι στρατοδικεία, αποφάσισε χθες η αμφιλεγόμενη Συνταγματική Συνέλευση της Βενεζουέλας, μετά από διαμαρτυρίες από οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Η χώρα βίωσε τέσσερις μήνες ταραχών, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 120 άτομα.

Σύμφωνα με την οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων Ποινικό Φόρουμ (Foro Penal Venezolano), τουλάχιστον 120 άτομα συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις από τον Απρίλιο και δικάστηκαν σε στρατοδικεία. Επικριτές της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι οι δίκες έγιναν σε στρατοδικεία ώστε να φοβίσουν τον λαό και να τον αποτρέψουν από μελλοντικές διαδηλώσεις κατά της αυταρχικής κυβέρνησης του Μαδούρο.

Μία από τις πρώτες πράξεις της νεοσύστατης Συνέλευσης την περασμένη εβδομάδα ήταν η απόλυση της ανώτατης εισαγγελέως της χώρας Λουίζας Ορτέγκα, η οποία διαφεύγει από τις αρχές.

Ο πρόεδρος της φιλοκυβερνητικής Συνέλευσης, πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντέλσι Ροντρίγκες, ισχυρίστηκε ότι οι δίκες πολιτών σε στρατοδικεία δικαιολογούνται λόγο της “αδράνειας και απραξίας του γραφείου της εισαγγελέως”.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ