Ο Liam Neeson θυμάται την τυχαία γνωριμία του με τον Keith Richards

Σε δήλωση που έκανε ο γνωστός ηθοποιός Liam Neeson στο NME, αναφέρθηκε στο περιστατικό της γνωριμίας του με τον κιθαρίστα των Rolling Stones, τον Keith Richards, στο lounge του αεροδρομίου του Heathrow, καθώς περίμεναν να επιβιβαστούν στην ίδια πτήση για τη Νέα Υόρκη.

του Ιωσήφ Αβράμογλου

Ο Neeson ήταν μαζί με την σύζυγό του, την αείμνηστη ηθοποιό Natasha Richardson, η οποία πέθανε δυστυχώς το 2009, σε ένα δυστύχημα στο σκι. Επρόκειτο να ταξιδέψουν προς την Νέα Υόρκη με το περίφημο σούπερ ταχύ αεροπλάνο Concorde, αλλά υπήρχαν κάποια τεχνικά προβλήματα με το αεροσκάφος και περίμεναν στην καθυστέρηση, θυμάται ο διάσημος ηθοποιός.

Με την ίδια πτήση για Αμερική ήταν να πετάξουν και οι Rolling Stones και έτσι μέσα στην αίθουσα αναμονής βρισκόταν ο Keith Richards και ο Mick Jagger. Η άμεση εκτίμηση του πρωταγωνιστή ήταν ότι ο Richards είχε πιεί μερικές γουλιές κρασί παραπάνω. Σε κάποια στιγμή ο κιθαρίστας πλησίασε τον ηθοποιό και του είπε με βραχνή φωνή: «Είναι αστείο, όλοι θέλουν ταχύτητα (speed), αλλά κανείς δεν έχει!».

Ο Keith Richards ήταν διάσημος για τις καταχρήσεις του στα ναρκωτικά και τις ουσίες στις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Ο Liam ήταν ενήμερος για την τάση του αυτή του μουσικού. Ο οποίος στη συνέχεια του είπε με θαυμασμό: «Περίμενε, σε ξέρω εσένα!» και μετά πήγε να μιλήσει σε κάποιον άλλον…!

Ο Liam Neeson είχε πρωτοδεί live τους Rolling Stones, όταν ακόμα ήταν παιδί, τη δεκαετία του 1960 στο Ballymena της Βόρειας Ιρλανδίας. Είχαν παίξει στην τοπική αίθουσα συναυλιών The Flamingo Ballroom το 1964, τότε που ο Neeson ήταν 12 ετών. «Ήταν η πρώτη φορά που είδα κλειστό τον δρόμο που οδηγούσε στο Flamingo επειδή έρχονταν οι Stones και θυμάμαι ότι έτρεξα και άγγιξα τον αγκώνα του Charlie Watts καθώς έμπαινε μέσα. Όλοι είχαν μακριά μαλλιά και ήταν απίστευτοι στην εικόνα τους», θυμάται ο Liam.

Ο ντράμερ των Stones, ο Charlie Watts, ήταν το αγαπημένο μέλος του μικρού Liam Neeson, ο οποίος δυστυχώς πέθανε τον Αύγουστο του 2021. «Υπήρχε πάντα κάποιο μυστήριο γύρο από τον Charlie. Ήταν ο πιο καλοντυμένος και είχε πάντα αυτό το σοφό βλέμμα στα μάτια του. Και βέβαια μπορούσε να παίζει τύμπανα!», εξηγεί ο Neeson.

Ο Liam Neeson προωθεί αυτήν την εποχή το νέο αστυνομικό θρίλερ “Marlowe”, στο οποίο υποδύεται τον ομώνυμο ντετέκτιβ που προσλαμβάνεται για να εντοπίσει τον πρώην εραστή μιας λαμπερής κληρονόμου, την οποία υποδύεται η Diane Kruger. Η ταινία βασίζεται στον φανταστικό χαρακτήρα των best-seller, που δημιουργήθηκε από τον θρυλικό Αμερικανο-Βρετανό μυθιστοριογράφο Raymond Chandler τη δεκαετία του 1930.

Liam Neeson
πηγή: Open Road Films

Liam Neeson rolling stones rolling stones

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou, Facebook.com/avramoglou, Instagram: mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ