Ο Λέτα για το μεταναστευτικό

Ο Λέτα για το μεταναστευτικό

Στο φλέγον πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στάθηκε εκ νέου ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, σε παρέμβασή του στην ιταλική βουλή.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να μένει απλός θεατής σε τραγωδίες σαν και αυτή της Λαμπεντούζα. Αν κρατήσει μια τέτοια στάση θα πεθάνει», όπως οι εκατοντάδες μετανάστες που έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο διάστημα σε ναυάγια στα ανοιχτά της Ιταλίας, προειδοποίησε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Λέτα επανέλαβε ότι «η Ευρωπαϊκή Σύνοδος της Πέμπτης θα αποτελέσει την ευκαιρία για να αναπτυχθεί η αναγκαία συζήτηση, σχετικά με μια διαφορετική Ευρώπη».

Κατά την άποψη του Ιταλού κεντροαριστερού πρωθυπουργού «η Ευρώπη έχασε την ψυχή της ασχολούμενη με ατέλειωτες διαδικαστικές υποθέσεις, ενώ όταν μια χώρα μέλος είναι σε δυσκολία πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη. Για τον λόγο αυτό για πρώτη φορά, μεθαύριο, θα συζητηθεί μέσα στην αίθουσα της συνόδου, η οδύνη της Λαμπεντούζα».

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης συνασπισμού, τόνισε, τέλος, ότι «η χώρα του δεν πρόκειται να δεχθεί μη ικανοποιητικούς συμβιβασμούς» στη Σύνοδο Κορυφής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ