Ο κύβος ερρίφθη: Ο πρόεδρος της Φινλανδίας είπε στον Πούτιν ότι η χώρα θα επιδιώξει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο τηλεφώνησε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και συνομίλησαν σχετικά με την επικείμενη υποψηφιότητα της σκανδιναβικής χώρας για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, κάτι στο οποίο αντιτίθεται η Μόσχα, ανακοίνωσε το Ελσίνκι.

«Η συνομιλία υπήρξε άμεση και χωρίς περιστροφές και διεξήχθη χωρίς εκνευρισμό. Θεωρήθηκε σημαντικό να αποφευχθούν οι εντάσεις», τονίζει ο αρχηγός του φινλανδικού κράτους σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την προεδρία.

Πούτιν-Ουκρανία

Την είδηση για την τηλεφωνική συνομιλία των προέδρων Νιινίστο και Πούτιν μετέδωσε και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το πρακτορείο Bloomberg.

“Ο Πρόεδρος Νιινίστο είπε στον Πρόεδρο Πούτιν πόσο έχουν αλλάξει το περιβάλλον ασφαλείας της Φινλανδίας, οι ρωσικές απαιτήσεις στα τέλη του 2021 με στόχο την αποτροπή της ένταξης νέων χωρών στο ΝΑΤΟ και η μαζική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Πρόεδρος Niinistö ανακοίνωσε ότι η Φινλανδία αποφασίζει να επιδιώξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ τις επόμενες ημέρες” αναφέρει η ανακοίνωση της Φινλανδικής προεδρίας.

“Ο Πρόεδρος Νιινίστο ανακοίνωσε ότι η Φινλανδία αποφασίζει να επιδιώξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ τις επόμενες ημέρες” σημειώνεται επίσης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ