Ο κροίσος που έχασε 12 δισ. από την πτώση της τιμής του πετρελαίου

Ο κροίσος που έχασε 12 δισ. από την πτώση της τιμής του πετρελαίου

Δραματική μείωση του πλούτου του από την πτώση της τιμής του πετρελαίου έχει υποστεί ο Χάρολντ Χαμ, βαρώνος του πετρελαίου και πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της αμερικανικής βιομηχανίας σχιστολιθικών υδρογονανθράκων.

Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Continental Resources, εταιρείας εκμετάλλευσης σχιστολιθικών υδρογονανθράκων στην πετρελαιοφόρα περιοχή Μπάκεν της Βόρειας Ντακότα, ο Χαμ έχει δει την αξία της περιουσίας του να μειώνεται περισσότερο από 50% τους τελευταίους τρεις μήνες: η αξία των μετοχών της εταιρείας του μειώθηκε κατά τουλάχιστον 12 δισ. δολάρια από τον Αύγουστο αν και ανέρχεται ακόμη σε 11,1 δισ.δολάρια, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Χαμ χαρακτήρισε αναπόφευκτη τη μείωση της παραγωγής σχιστολιθικών υδρογονανθράκων στις ΗΠΑ όσο παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα οι τιμές του πετρελαίου που χθες υποχώρησε εκ νέου, με το αργό ΗΠΑ να κυμαίνεται γύρω στα 67,42 δολάρια το βαρέλι και το Brent γύρω στα 70,77 δολάρια. Ο Χαμ εξέφρασε, πάντως, την εκτίμηση πως το πλήγμα δεν θα είναι τόσο καίριο για τους παραγωγούς στο Τέξας και στη Βόρεια Ντακότα όσο για ορισμένες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες όπως η Βενεζουέλα και το Ιράν.

Πηγή: Καθημερινή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ