Ο Κόντε απαιτεί εξηγήσεις από τον Σαλβίνι

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε χθες Πέμπτη ότι ο επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος της Λέγκας (άκρα δεξιά), ο Ματέο Σαλβίνι, οφείλει να εξηγήσει στον ιταλικό λαό γιατί αποφάσισε να ρίξει την κυβέρνηση συνασπισμού με το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S, «αντισυστημικό»).

Ο Σαλβίνι, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργών Εσωτερικών, διεμήνυσε χθες ότι η κυβέρνηση έχει «τελειώσει» και απαίτησε να προκηρυχθούν νέες εκλογές.

«Δεν επαφίεται στον υπουργό Εσωτερικών να συγκαλεί το κοινοβούλιο ή να ορίζει την ατζέντα μιας πολιτικής κρίσης», σύμφωνα με τον Κόντε, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα πάει στο κοινοβούλιο ώστε να εξασφαλίσει πως «η κρίση που προκάλεσε [ο Σαλβίνι] θα είναι η πιο διάφανη στην ιστορία της Δημοκρατίας [της Ιταλίας]».

Ο Κόντε, ο οποίος θεωρείται πως βρίσκεται πιο κοντά στο M5S, πρόσθεσε ότι δεν μπορεί πλέον να ανέχεται τις επιθέσεις του Σαλβίνι εναντίον των άλλων υπουργών και τον κατηγόρησε πως απλώς επαναλαμβάνει «συνθήματα» προς άγραν ψήφων.

«Οφείλει (…) να εξηγήσει στους ψηφοφόρους που πίστεψαν την υπόσχεση ότι θα ερχόταν αλλαγή τους λόγους που τον οδήγησαν να διακόψει πρόωρα και αιφνίδια το κυβερνητικό έργο», επέμεινε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Πηγή ; ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ