Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η κόρη του φορούν ασορτί ρούχα σε επίσκεψη σε εργοστάσιο παραγωγής πυραύλων

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και η κόρη του φορούσαν ασορτί ρούχα καθώς περιόδευαν σε εργοστάσιο παραγωγής πυραύλων λίγες μέρες αφότου απείλησε να «εξολοθρεύσει» τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα εάν προκληθεί.

Ο δικτάτορας και η κόρη του, Κιμ Τζου Άε — που πολλοί πιστεύουν ότι είναι ο πιθανός διάδοχος του Κιμ – ήταν και οι δύο ντυμένοι στα μαύρα καθώς περνούσαν μέσα από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δείχνουν φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε να ενισχυθεί η παραγωγή διαφόρων οχημάτων εκτόξευσης πυραύλων το νέο έτος, ισχυριζόμενος ότι είναι επιτακτική ανάγκη για την πυρηνική αποτροπή πολέμου, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σε συνάντηση με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος της χώρας την περασμένη εβδομάδα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είπε ότι η Βόρεια Κορέα θα επεκτείνει τις προσπάθειες συνεργασίας με «αντιιμπεριαλιστικές ανεξάρτητες» χώρες καθώς είναι έτοιμη για πόλεμο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας υποσχέθηκε επίσης να «εξολοθρεύσει πλήρως» τις ΗΠΑ και την αντίπαλη Νότια Κορέα εάν προκληθεί — αναπτύσσοντας το πυρηνικό οπλοστάσιο. «Αν ο εχθρός επιλέξει στρατιωτική σύγκρουση ο στρατός μας θα πρέπει να επιφέρει ένα θανατηφόρο πλήγμα για να τον εξολοθρεύσει, κινητοποιώντας όλα τα πιο σκληρά μέσα και δυνατότητες χωρίς δισταγμό», είπε ο Κιμ στο έθνος.

Η απειλή ήρθε έπειτα από ένα χρόνο κατά τον οποίο η Βόρεια Κορέα δοκίμασε τον μεγαλύτερο βαλλιστικό πύραυλο της και εκτόξευσε τον πρώτο αναγνωριστικό δορυφόρο της καθώς η Πιονγκγιάνγκ λέει ότι ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος .

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ