Ο “ιερέας του Tinder”: Ρεκόρ προξενιών με 270 γάμους και 0 διαζύγια – Τα δύο κρίσιμα χαρακτηριστικά για ένα επιτυχημένο ταίριασμα

Ο Fernando Cuevas, ένας Ισπανός ιερέας από την πόλη της Βαλένθια, έχει ονομαστεί ο “ιερέας του Tinder” λόγω του εντυπωσιακού ρεκόρ του στα προξενιά με απολογισμό  270 γάμους και κανένα διαζύγιο.

Η καριέρα του πατέρα Φερνάντο στο προξενιό ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια, όταν περπατούσε με έναν νεαρό ασκούμενο καθολικό που ονομαζόταν Salva και εκείνη την στιγμή τον πλησίασε μια ομάδα νεαρών γυναικών. Εντυπωσιασμένος από την ομορφιά των κοριτσιών και γνωρίζοντας ότι συμμερίζονταν τις καθολικές αξίες του, ο Salva ζήτησε από τον ιερέα να γίνει ο προξενητής και να τον συστήσει σε μία από αυτές. Πέντε μήνες αργότερα, ο Salva παντρεύτηκε ένα από τα κορίτσια, την Geles, φοιτήτρια Καλών Τεχνών, και η καριέρα του Fernando Cuevas ως “Tinder Priest” ξεκίνησε. Από τότε παίρνει πολύ σοβαρά τον ρόλο του ως προξενητή για τους ασκούμενους καθολικούς.

Αντιλαμβανόμενος ότι η δυτική κοινωνία εκκοσμικεύεται όλο και περισσότερο και ότι οι ασκούμενοι καθολικοί δυσκολεύονταν να συναντήσουν το κατάλληλο σύντροφο, ο Fernando Cuevas ανέλαβε να τους βοηθήσει.

“Οι άνθρωποι που είναι πολύ αφοσιωμένοι στην πίστη τους αναζητούν κάποιον που να είναι το ίδιο”, δήλωσε ο ιερέας. “Δεν είναι κάτι δευτερεύον που δεν έχει καμία σημασία, είναι κάτι θεμελιώδες. Αλλά η κοινωνία είναι πολύ εκκοσμικευμένη και οι άνθρωποι έχουν τεράστια θρησκευτική άγνοια και έλλειψη ενδιαφέροντος. Δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τα πράγματα του Θεού επειδή δεν έχουν ανατραφεί έτσι. Όσοι θέλουν να ζουν την πίστη τους δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτήν και θέλουν να βρουν κάποιον τέτοιο”.

Με την πάροδο των χρόνων, ο πατέρας Φερνάντο έφτιαξε ένα ειδικό έντυπο που ζητά από τους ανθρώπους να το συμπληρώσουν προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες να συναντήσουν κάποιον κατάλληλο για σύντροφο. Περιέχει στοιχεία όπως όνομα, επώνυμο, ηλικία, έτος γέννησης, ύψος, σπουδές, τρέχουσα εργασία, χόμπι, αρετές, ελαττώματα, πράγματα που αναζητάτε σε έναν σύντροφο και, προφανώς, βαθμό αφοσίωσης στην Εκκλησία.

Κάποια από αυτά τα πράγματα ακούγονται πολύ πιο σημαντικά από άλλα, αλλά ο ιερέας του Tinder υποστηρίζει ότι οι δύο βασικότεροι παράγοντες για ένα επιτυχημένο ταίριασμα είναι το ύψος – ο άνδρας πρέπει να είναι ψηλότερος από τη γυναίκα – και ο τόπος διαμονής. Όσο καλό κι αν φαίνεται ένα ταίρι στα χαρτιά, αν οι υποψήφιοι ζουν μακριά ο ένας από τον άλλον, η σχέση είναι απίθανο να λειτουργήσει.

Ο πατέρας Fernando ξοδεύει μεγάλο μέρος του χρόνου του αναλύοντας τέτοια έντυπα, δίνοντας μεγάλη προσοχή στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και τα ενδιαφέροντα, και μόλις εντοπίσει ένα καλό ταίριασμα, στέλνει σε κάθε υποψήφιο ένα αρχείο με τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του άλλου, και αν και οι δύο το εγκρίνουν, δίνει στον άνδρα τον αριθμό της γυναίκας ώστε να έρθουν σε επαφή. Όσον αφορά τον ίδιο, εκεί τελειώνει η δουλειά του ως προξενητής.

Ο ιερέας του Tinder έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη μεταξύ των ανύπαντρων καθολικών όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και σε άλλες λατινικές χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Καθημερινά δέχεται περίπου 20 αιτήματα από ανθρώπους που αναζητούν την αγάπη και προσπαθεί να τους βοηθήσει όλους. Ισχυρίζεται ότι έχει κάνει χιλιάδες ταιριάσματα τα τελευταία 14 χρόνια, και είναι περήφανος που είναι ο προξενητής πίσω από 270 ευτυχισμένους γάμους, με 0 διαζύγια.

Ο Fernando Cuevas δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την ευτυχία των ζευγαριών που ταίριαξε. Είχε μόνο την έμπνευση να τους γνωρίσει ο ένας τον άλλον, αλλά ποτέ δεν τους συμβούλεψε σχετικά με τις σχέσεις ή το γάμο. Είναι πεπεισμένος ότι η επιτυχία των προξενιών του οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για “πολύ πνευματικούς ανθρώπους και έχουν συνηθίσει να δίνουν”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ