Ο Γκρίλο εξέφρασε την υποστήριξή του στον Τραμπ

Ο Μπέπε Γκρίλο, ιδρυτής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, ενός ευρωσκεπτικιστικού, λαϊκιστικού κόμματος που έχει αναχθεί σε μεγάλη δύναμη στην Ιταλία, εξέφρασε την υποστήριξή του στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του σε γαλλική εφημερίδα.

Σχολιάζοντας τον νέο Αμερικανό πρόεδρο, «που μοιάζει μετριοπαθής», ο Μπέπε Γκρίλο δήλωσε «αρκετά αισιόδοξος», στη συνέντευξη που παραχώρησε στην le Journal du Dimanche.

«Είπε αυτό που έπρεπε στους Κινέζους αναφορικά με τον προστατευτισμό. Οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν θα πηγαίνουν πια στο Μεξικό, αλλά θα μείνουν στις ΗΠΑ. Θα δώσει ώθηση στις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις και θα αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στις τέσσερις γωνίες του πλανήτη. Συμφωνώ με όλα αυτά», τόνισε ο Γκρίλο.

«Και αν ο Τραμπ θέλει να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ, ας το κάνει!:», πρόσθεσε, συνεχίζοντας λέγοντας: «αν ο Τραμπ επιθυμεί να προσεγγίσει τον Πούτιν, να βάλει ξανά τα πράγματα στη θέση τους, δεν μπορεί παρά να έχει την έγκρισή μας».

«Η διεθνής πολιτική έχει ανάγκη ισχυρούς ηγέτες, όπως εκείνοι. Ο Πούτιν είναι αυτός που λέει τα πιο λογικά πράγματα στην εξωτερική πολιτική», υπογράμμισε ο λαϊκιστής κωμικός.

Ο Γκρίλο τάχθηκε υπέρ «της άρσης των κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας», οι οποίες επιβλήθηκαν μετά την προσάρτηση το 2014 της Κριμαίας.

Τονίζοντας ότι το Κίνημα των Πέντε Αστέρων έχει γίνει «η πρώτη πολιτική δύναμη» στην Ιταλία, ο Γκρίλο δεσμεύθηκε να διοργανώσει «δημοψήφισμα για το ευρώ» και «να αναθεωρήσει τη Συνθήκη του Δουβλίνου, η οποία επιβάλει την υποχρέωση να δέχεται τους πρόσφυγες στην πρώτη χώρα που έγινε η αίτηση για την παροχή ασύλου».

«Έχουμε πολλούς μετανάστες που δεν θέλουν να μείνουν στην Ιταλία και οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να μένουν εδώ εξαιτίας της συνθήκης αυτής», εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Συνεχίζει τον πόλεμο στα ΜΜΕ ο Τραμπ

Στάινμαϊερ: Με τον Τραμπ ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μια ταραγμένη περίοδο

Τραμπ προς CIA: “Είμαι 1.000% μαζί σας “

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ