“Ο Γκρίλο ετοιμάζει συμμαχία με τον Φάρατζ”

“Ο Γκρίλο ετοιμάζει συμμαχία με τον Φάρατζ”

Ο ιταλικός Τύπος προβάλλει την είδηση της συνάντησης χθες στις Βρυξέλλες του ευρωσκεπτικιστή αρχηγού του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ με τον επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) Μπέπε Γκρίλο.

Ο Γκρίλο εκτιμάται ότι θέλει να προωθήσει μια συμφωνία με τον Φάρατζ με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά, όπως φαίνεται, μεγάλο μέρος των μελών και βουλευτών του δεν είναι πρόθυμο να στηρίξει την πολιτική αυτή πρωτοβουλία. Η δημόσια τηλεόραση RAI σε ρεπορτάζ της τονίζει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι βουλευτές και γερουσιαστές του M5S έχουν διαφορετική άποψη από εκείνη του Γκρίλο και θα προτιμούσαν να επιλεγεί, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μια συμμαχία με την ομάδα των οικολόγων».

«Η συμφωνία αυτή δεν μου αρέσει, δεν με εκφράζει και δεν νομίζω ότι είμαι και ο μόνος, κάθε άλλο», δήλωσε ο βουλευτής Τομάζο Κουρό. Αναλυτές, παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι για να καταφέρει να αποδείξει ότι μετά το «πλήγμα» τον ευρωεκλογών δεν εξαντλήθηκε η όλη δυναμική του Κινήματος, ο Γκρίλο κινδυνεύει να αποπροσανατολίσει πολλούς ψηφοφόρους του. Υπάρχει ενδεχόμενο να χάσει τον «απολιτικό» χαρακτήρα που πρόβαλε ως τώρα.

«Δεν υπέγραψα καμία οριστική συμφωνία. Προς το παρόν πρόκειται μόνον για διερευνητικές επαφές», είπε στους δημοσιογράφους ο ιδρυτής του M5S μόλις προσγειώθηκε στο Μιλάνο, από τις Βρυξέλλες.

Ο κίνδυνος, όμως, είναι δημιουργηθεί πραγματικό χάσμα με μεγάλο μέρος των οπαδών αλλά και των εκλεγμένων αντιπροσώπων του. Και από τυχόν ψηφοφορία, μέσω διαδικτύου, για την έγκριση ή την απόρριψη της συμμαχίας με τον Νάιτζελ Φάρατζ, να προκύψει αποτέλεσμα το οποίο θα μπορούσε να αναγκάσει τον Γκρίλο ακόμη και σε παραίτηση.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.