Ο Γκάρι Λίνεκερ «νίκησε»: Επιστρέφει στο BBC – Τι δήλωσε εκπρόσωπος του Ρίσι Σούνακ

Οι διαμαρτυρίες έπιασαν τόπο και ο Γκάρι Λίνεκερ επιστρέφει στο BBC, από το οποίο είχε απολυθεί λόγω της κριτικής του για την πολιτική ασύλου της Βρετανικής κυβέρνησης.

Η διοίκηση του BBC ανακοίνωσε σήμερα πως ο 62χρονος πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας, επιστρέφει στη θέση του ως σχολιαστής του τηλεοπτικού σταθμού των αγώνων της Premier League. «Ο Γκάρι είναι σημαντικό στοιχείο της αξιοπιστίας του BBC και από το επόμενο σαββατοκύριακο επιστρέφει στο πόστο του», δήλωσε σχετικά ο γενικός διευθυντής του ειδησεογραφικού οργανισμού, Τιμ Ντέιβι.

Ο Λίνεκερ δήλωσε μέσω ανάρτησής του στο Twitter: «Μετά από μερικές σουρεαλιστικές μέρες, είμαι χαρούμενος που βρήκαμε έναν τρόπο να το αντιμετωπίσουμε». Και πρόσθεσε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την απίστευτη υποστήριξη, ιδιαίτερα τους συναδέλφους μου στο BBC Sport, για την αξιοσημείωτη επίδειξη αλληλεγγύης. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι, αλλά η υποστήριξή τους ήταν συντριπτική».

Η απόφαση του BBC να προχωρήσει στην απόλυση του Λίνεκερ από τη θέση του παρουσιαστή στη θρυλική εκπομπή «Match of the day», προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ενώ οι συμπαρουσιαστές του, Αλαν Σίρερ και Ιαν Ράιτ, είχαν δηλώσει ότι δεν θα εμφανιστούν ξανά στην εκπομπή, ενώ την απόφαση να μην εμφανιστούν στον τηλεοπτικό σταθμό πήραν και άλλοι αστέρες του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν και οι Σίρερ και Ράιτ για τη λύση του προβλήματος. Να σημειωθεί πως ρεπορτάζ σε ΜΜΕ αναφέρουν πως η κυβέρνηση ενθάρρυνε το BBC να αλλάξει απόφαση για τον παλαίμαχο σταρ, γι’ αυτό και ο Ντέιβι, που επέστρεψε εσπευσμένα από επαγγελματικό ταξίδι τις ΗΠΑ, ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση.

Ο εκπρόσωπος του Ρίσι Σούνακ δήλωσε σήμερα (13/3) ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι ικανοποιημένος που η διαμάχη μεταξύ του BBC και του παρουσιαστή του κορυφαίου ποδοσφαιρικού προγράμματος “Match of the Day”, Γκάρι Λίνεκερ, επιλύθηκε με τρόπο που θα επιστρέψει η εκπομπή ξανά στις οθόνες αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που αυτή η κατάσταση έχει επιλυθεί και που οι οπαδοί θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκπομπή “Match of the Day” κανονικά αυτό το Σαββατοκύριακο» είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Σούνακ.

«Ήμασταν απογοητευμένοι που είδαμε να χρησιμοποιείται αυτή η γλώσσα, αλλά τελικά είναι ένα θέμα μεταξύ του ίδιου και του BBC» συμπλήρωσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ