Ο Φάουτσι απαντά στον Τραμπ με φράση από τον “Νονό” – ΒΙΝΤΕΟ

Έκπληξη και όχι με θετικό τρόπο προκάλεσε ο Αμερικανός πρόεδρος τις προηγούμενες ημέρες όταν αναφερόμενος στην πανδημία του κορονοϊού στις ΗΠΑ κατακεραύνωσε τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο Άντονι Φάουτσι αποκαλώντας τον «καταστροφή», στη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με μέλη του προεκλογικού επιτελείου του. Ο Τραμπ δεν έκρυψε την οργή του για τον Φάουτσι κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, που είχε στόχο να ενθαρρύνει την ομάδα που έχει αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του. Είπε ότι οι Αμερικανοί έχουν κουραστεί με τους περιορισμούς κατά της πανδημίας και αποκάλεσε ηλίθιους τους επιστήμονες: “Ο κόσμος λέει: “Ας είναι. Απλά αφήστε μας στην ησυχία μας”. Έχουν κουραστεί από αυτό. Ο κόσμος έχει κουραστεί από το να ακούει τον Φάουτσι και όλους αυτούς τους ηλίθιους… Ο Φάουτσι είναι καλός τύπος. Αλλά είναι 500 χρονών” είπε και πρόσθεσε ότι “είναι καταστροφή, αν τον άκουγα θα είχαμε 500.000 νεκρούς”.

Έπειτα από αυτά τα σχόλια ήρθε η απάντηση του κορυφαίου λοιμωξιολόγου που χρησιμοποίησε φράση από την πολύ επιτυχημένη ταινία “Ο Νονός”: “Δεν είναι προσωπικό, αυστηρώς δουλειά”. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Νότιας Καλιφόρνια KNX1070 κλήθηκε να σχολιάσει την επίθεση του Τραμπ: “Θα προτιμούσα να μην σχολιάσω και απλώς να συνεχίσω με αυτό που πραγματικά προσπαθούμε να κάνουμε και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να προστατεύσουμε την υγεία, την ευημερία και την ασφάλεια του αμερικανικού λαού κυρίως και εν τέλει του κόσμου. Βλέπουμε μία αύξηση των κρουσμάτων, μεγαλύτερη απ’ ό,τι συνήθως. Κάποιες πολιτείες που τα πήγαιναν σχετικά καλά τώρα δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε”. Επεσήμανε ότι δεν θέλει να δημιουργήσει ένα καθεστώς “εγώ εναντίον του προέδρου”: “Η αντιμετώπιση του ιού είναι το μόνο που με ενδιαφέρει. Τα υπόλοιπα είναι σαν τον “Νονό”: Τίποτα προσωπικό, αυστηρώς δουλειά όσον με αφορά” είπε ο Φάουτσι χρησιμοποιώντας την ατάκα του Μάικλ Κορλεόνε, ρόλο που υποδύθηκε ο Αλ Πατσίνο στον “Νονό” το 1972.

Ο Τραμπ και ο Φάουτσι, ο οποίος είναι μέλος της ειδικής ομάδας του Αμερικανού προέδρου για τον κορονοϊό, βρίσκονται “στα μαχαίρια” με επίκεντρο την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερους από 219.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ