Ο Ερντογάν παραβιάζει τη συμφωνία

Του Γιώργου Σιαδήμα

Το τουρκικό λιμενικό δεν σταματά πια καμία βάρκα με πρόσφυγες, αγνοώντας τα επανειλημμένα σήματα των ελληνικών Αρχών.

Ανεξέλεγκτες έχουν γίνει πλέον οι προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές στα ελληνικά νησιά, καθώς η Αγκυρα δεν ανταποκρίνεται διόλου στις υποχρεώσεις της που πηγάζουν από την ευρωτουρκική συμφωνία.

Οπως αποκαλύπτει στη Realnews ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, τα τελευταία 24ωρα η τουρκική ακτοφυλακή έχει σταματήσει ολοσχερώς τις αναχαιτίσεις των πλοιαρίων των διακινητών που αναχωρούν από τα τουρκικά παράλια.

Ως και την περασμένη εβδομάδα, η τουρκική ακτοφυλακή ανταποκρινόταν στο 60% των σημάτων και ειδοποιήσεων που ελάμβανε από τις ελληνικές Αρχές. Η αιφνίδια αλλαγή στάσης των τελευταίων ημερών ωστόσο δείχνει ότι η Τουρκία κλιμακώνει την πίεση προς την Ελλάδα και την Ευρώπη, αφήνοντας εντελώς ανεξέλεγκτες τις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές. Αυτή η αλλαγή στάσης της Αγκυρας, άλλωστε, ήταν και η αιτία για τις πολύ σκληρές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», όπου υπογράμμισε ότι η Τουρκία παραβιάζει την ευρωτουρκική συμφωνία.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα στην Realnews

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.