Ο Έμπολα «κλείνει» τα σύνορα

Ο Έμπολα «κλείνει» τα σύνορα

H κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε την αναστολή της χορήγησης αδειών εισόδου για τους μουσουλμάνους πιστούς που φθάνουν στη Μέκκα για να προσκυνήσουν και οι οποίοι προέρχονται από τη Γουινέα και τη Λιβερία, δύο αφρικανικές χώρες που πλήττονται από την επιδημία του ιού Έμπολα.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, το μέτρο αυτό, που επιβλήθηκε μετά το αίτημα του υπουργείου Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, είναι «προληπτικού» χαρακτήρα εναντίον ενός θανατηφόρου και άκρως μεταδοτικού ιού «ακόμα και αν ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία» (ΠΟΥ) δεν έχει απαγορεύσει τα ταξίδια και τις εμπορικές σχέσεις με τις δύο χώρες» που πλήττονται από την επιδημία.

Εκατομμύρια πιστοί Μουσουλμάνοι συρρέουν στη Σαουδική Αραβία για το μεγάλο προσκύνημα στους ιερούς τόπους της Μέκκας και της Μεδίνας, που πραγματοποιείται μια φορά το χρόνο, και του Ούμρα, ή μικρού προσκυνήματος, του οποίου τα τελετουργικά μπορούν να πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

Από τον Ιανουάριο, η Γουινέα είναι αντιμέτωπη με μια επιδημία αιμορραγικού πυρετού από την οποία, μέχρι στιγμής, έχουν χάσει την ζωή τους 78 άνθρωποι «από το σύνολο των 122 υπόπτων κρουσμάτων» που έχουν καταμετρηθεί από τις 29 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα πρόκειται για μια «επιδημία χωρίς προηγούμενο» του ιού Έμπολα στην ανατολική Αφρική.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ