Ο Μπερλουσκόνι αποσύρει την στήριξή του στον Μόντι

Ο Μπερλουσκόνι αποσύρει την στήριξή του στον Μόντι

 

Η κοινοβουλευτική ομάδα του κεντροδεξιού «Λαού της Ελευθερίας» ενδέχεται να μη λάβει μέρος στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μόντι στην ιταλική Κάτω Βουλή, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Φαμπρίτσιο Τσικίτο.

Πρόκειται για το ισχυρότατο κοινοβουλευτικά κόμμα του Μπερλουσκόνι, γεγονός που προμηνύει την εκδήλωση μείζονος κυβερνητικής κρίσης στη γειτονική χώρα.

Φημολογείται δε, νέα προσπάθεια επανόδου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις επόμενες εκλογές. Εξ ου κι ο Μάριο Μόντι λαμβάνει τα μέτρα του.

Η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι ενέκρινε διάταγμα το οποίο απαγορεύει σε πολιτικούς με οριστικές καταδίκες για σοβαρά αδικήματα να κατέλθουν ως υποψήφιοι στις εκλογές. Το μέτρο ονομάστηκε «καθαρές λίστες» και ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά και σε άλλους πολιτικούς της συντηρητικής παράταξης, κυρίως.

Θυμίζουμε ότι ο Μπερλουσκόνι έχει καταδικαστεί με απόφαση πρωτοβάθμιου δικαστηρίου σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, για παρανομίες σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ενώ εκκρεμεί η απόφαση για την υπόθεση «Ρούμπι-Γκέιτ».

Χθες το απόγευμα, πάντως, ο Μάριο Μόντι δήλωσε ότι αναμένει τις αποφάσεις του προέδρου Ναπολιτάνο αναφορικά με τις κινήσεις του κόμματος του Μπερλουσκόνι που ερμηνεύονται σαν αποχώρηση από την κυβέρνηση.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ