Ο Αναστασιάδης για το Κυπριακό

Ο Αναστασιάδης για το Κυπριακό

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι είναι λάθος η θέση περί «Αμμοχωστοποίησης του κυπριακού». Σε ομιλία στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι θα δώσει τη μάχη ώστε η επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του κυπριακού, να συνοδευτεί με την δημιουργία προϋποθέσεων για επιστροφή της επιστροφής της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, γεγονός το οποίο, σημείωσε, θα δώσει την ελπίδα ότι «θα οδηγηθούμε σε ειρηνική λύση».

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι η κυπριακή κυβέρνηση υπέβαλε πρόταση για επιστροφή της Αμμοχώστου με παράλληλη δυνατότητα χρήσης του λιμανιού της από τους τουρκοκυπρίους για εξαγωγές προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο βουλευτής Κυριάκος Βιρβιδάκης, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Ιωάννης Σγουρός, οι οποίοι εξέφρασαν την συμπαράσταση του ελληνισμού προς την δεινοπαθούσα Κύπρο και υπογράμμισαν την σημασία της ενότητας ως βασική προϋπόθεση της επιτυχίας του αγώνα για απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών .

Ο δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός, έστειλε το μήνυμα ότι το πραγματικό πρόβλημα της Κύπρου είναι η κατοχή και ο εποικισμός.

Είναι η ώρα, τόνισε, να αναδείξουμε τη ξεχωριστή σημασία της Αμμοχώστου για επίλυση του Κυπριακού και ανάκαμψη της οικονομίας της Κύπρου.

 

Πηγή: AMΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ