Ο Άμποτ καλεί τη Ρωσία να δείξει “αυτοσυγκράτηση”

Ο Άμποτ καλεί τη Ρωσία να δείξει “αυτοσυγκράτηση”

 

Ο Αυστραλός Πρωθυπουργός, Τόνι ‘Αμποτ, δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα πρέπει να αποφύγει με κάθε τρόπο μία στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία και θα πρέπει να κάνει υποχωρήσεις, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Προφανώς, πρόκειται για μία δύσκολη κατάσταση και το τελευταίο που θέλουμε είναι να επιδεινωθεί. Η Ρωσία θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι απαράδεκτο να επέμβει στρατιωτικά στη γειτονική της χώρα”, είπε ο Αυστραλός Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι αυτό θα αποτελέσει κίνδυνο για την πρόκληση περαιτέρω αστάθειας και κλιμάκωσης που θα απειλήσει την ευρωπαϊκή και τη διεθνή ασφάλεια. “Δεν μπορεί να το κάνει αυτό η Ρωσία. Απλά δεν μπορεί”, είπε ο κ. ‘Αμποτ.

Την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις στη Ουκρανία και ειδικά για την παρουσία Ρώσων στρατιωτών στην Κριμαία εξέφρασε και η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Τζούλι Μπίσοπ, η οποία συνέστησε “ψυχραιμία και πολιτική λύση”.

Με ταξιδιωτική της σύσταση η αυστραλιανή κυβέρνηση συστήνει στους Αυστραλούς που βρίσκονται ή πάνε στην Ουκρανία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ